Un mesaj controversat pe Twitter al lui Elon Musk despre Tesla a fost considerat "fals" de un judecător, potrivit investitorilor

Un mesaj controversat pe Twitter al lui Elon Musk despre Tesla a fost considerat "fals" de un judecător, potrivit investitorilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 apr 2022

Mesajul pe Twitter în care Elon Musk afirma în 2018 că are suficienți bani pentru a scoate Tesla de la Bursă a fost considerat "fals și înșelător" de un judecător, potrivit unui document depus de investitorii care au dat în judecată grupul, scrie AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acești investitori au depus plângere contra fabricantului de mașini electrice și Elon Musk, acuzându-i că au pierdut bani după publicarea acelui mesaj ceea ce a dus la scăderea acțiunilor timp de câteva zile, scrie News.ro.

Ei reclamă în documentul depus vineri și consultat sâmbătă de AFP ca judecătorul desemnat cu dosarul să-i ceară lui Musk să nu mai afirme public că într-adevăr a „asigurat finanțarea” pentru a retrage grupul de la Bursă la 420 de dolari pe acțiune, așa cum a făcut din nou joi, într-o conferință de presă.

Musk a asigurat în trecut că se afla la acea vreme în discuții cu fondul suveran de avere al Arabiei Saudite și că este încrezător în rezultatul acestor negocieri. Dar niciun acrod nu a fost vreodată negociat.

Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk CITEȘTE ȘI Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk

Potrivit documentului depus de investitori, judecătorul a concluzionat recent, într-o decizie parțială care nu a fost făcută public, că "aceste afrimații ale lui Musk au fost false și înșelătoare și că Musk a făcut aceste false declarații într-o manieră imprudentă și conștient de faptele pe care le-a distorsionat în mesajele sale".

Reclamanții estimează că Musk s-a lansat într-o campanie publică "pentru a prezenta o versiune contradictorie și falsă" a mesajului în chestiune, ceea ce ar putea influența jurații într-un proces care ar trebui să aibă loc în mai.

Autoritatea de reglementare în domeniul burselor, care a estimat că Musk nu a adus dovada finanțării sale, a făcut plângere la acea vreme.

 Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter CITEȘTE ȘI Elon Musk nu mai este cel mai mare acționar Twitter

Autoritatea de reglementare i-a impus apoi să cedeze președinția consiliului de administrație al Tesla, să plătească o amendă de 20 de milioane de dolari și, ulterior, să ceară ca tweet-urile sale direct legate de activitatea Tesla să fie preaprobate de un avocat competent.

Elon Musk, care încearcă în prezent să răscumpere Twitter, a contestat această ultimă măsură la tribunal, la începutul lui martie.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk