Funcția de editare a Twitter va veni cu un istoric al modificărilor

Funcția de editare a Twitter va veni cu un istoric al modificărilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 apr 2022

Din ce în ce mai multe informații încep să apară despre viitoarea funcție de editare a postărilor de pe Twitter, o funcție se află acum în lucru.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Viitoarea funcție de editare de pe Twitter va ține o evidență a modificărilor și va crea, în fapt, o postare nouă pentru fiecare update făcut la mesajul original, arată codul descoperit de dezvoltatorul Jane Manchun Wong.

Când utilizatorul va modifica textul unei postări, Twitter va crea o postare nouă, care va face o trimitere subtilă către cea veche, pentru a ține un istoric al editărilor realizate.

Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk CITEȘTE ȘI Twitter a adoptat un plan numit ”pilula otrăvită” pentru a se proteja de Elon Musk

Funcția de editare va fi disponibilă pentru autorul postului original prin intermediul meniului cu trei puncte, afișat în colțul din dreapta sus din dreptul fiecărui post.

Editarea se va face într-o fereastră similară cu cea de compunere a unei postări noi, cu marea deosebire că pe butonul de postare, în loc de Tweet, va scrie Update.

După mulți ani în care Twitter s-a opus unei funcții de editare, aceasta a revenit în discuție după ce Elon Musk a cumpărat 9.2% din companie și a postat un sondaj prin care își întreba urmăritorii dacă vor o funcție de editare.

Abordarea adoptată de Twitter acum arată că platforma socială vrea să țină o evidență clară a modificărilor realizate cu viitoarea funcție ca editare, pentru ca utilizatorii să nu poată schimba complet sensul unui mesaj, după ce acesta s-a răspândit, pentru a induce în eroare sau a dezinforma.

viewscnt
Afla mai multe despre
editare
twitter