Un nou virus informatic, ”Agentul Smith”, infectează milioane de smartphone-uri Android

Un nou virus informatic, ”Agentul Smith”, infectează milioane de smartphone-uri Android
scris 13 iul 2019

Un virus informatic - intitulat ”Agentul Smith”, o trimitere la personajul din Matrix - a infectat aproape 25 de milioane de utilizatori ai sistemului de operare mobil Android, potrivit cercetătorilor în domeniul securitățiii cibernetice de la Check Point, citați de News.ro.

După ce contaminează un smartphone, virusul duplică aplicațiile existente pentru a face copii infectate, însoțite de multă publicitate. Utilizarea lor devine, apoi, aproape imposibilă.

Virusul ar putea, de asemenea, extrage informații personale de pe telefoane, precum date bancare sau discuții private.

Roger Federer: Simona Halep trebuie să intre pe teren cu mentalitate de învingător CITEȘTE ȘI Roger Federer: Simona Halep trebuie să intre pe teren cu mentalitate de învingător

Aplicațiile cele mai vizate sunt cele foarte populare, precum WhatsApp. O parte a codului lor este înlocuită, ceea ce face o actualizare imposibilă. Pentru a-și atinge scopul, virusul trece prin appstore 9Apps, aplicația care permite utilizatorului să descarce și să-și actualizeze toate celelalte aplicații.

În India, această aplicație este foarte utilizată. În această țară, aproximativ 15 milioane de telefoane mobile au fost piratate. În Statele Unite, aproximativ 300.000 de smartphone-uri ar fi fost piratate.

Instalat pe smartphone-uri Android, virusul a încercat de asemenea să se infiltreze în appstore al Google, însă în zadar. Pentru a evita orice atac, Check Point le recomandă utilizatorilor să evite orice appstore alternativ, care nu garantează o bună securitate.

viewscnt
Afla mai multe despre
agent smith
virusul agentul smith
android
dispozitive android
virus andoid