Un tribunal din Coreea de Sud a respins arestarea moștenitorului grupului Samsung, acuzat de fraudă contabilă și manipularea acțiunilor

Un tribunal din Coreea de Sud a respins arestarea moștenitorului grupului Samsung, acuzat de fraudă contabilă și manipularea acțiunilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 iun 2020

Un tribunal din Coreea de Sud a respins marți o cerere de arestare a moștenitorului grupului Samsung, Jay Y. Lee, acuzat de procurori de fraudă contabilă și manipularea acțiunilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu o săptămână, procurorii au emis un mandat de arestare a lui Lee, în urma unei investigații deschise în 2015 referitoare la fuziunea a două companii afiliate ale Samsung, care ar fi facilitat un plan al lui Lee de asumare a unui control mai mare asupra grupului, scrie News.ro.

Apple Card va facilita cumpărarea în rate a mai multor produse Apple CITEȘTE ȘI Apple Card va facilita cumpărarea în rate a mai multor produse Apple

Lee este vicepreședinte al Samsung Electronics, cel mai mare producător de smartphone-uri și de cipuri de memorie la nivel mondial.

”Se pare că procurorii au strâns un volum mare de dovezi prin intermediul investigației lor, dar nu au reușit să explice de ce ar trebui să fie reținut Lee”, a anunțat Tribunalul din Districtul Central din Seul.

Samsung nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Respingerea arestării lui Lee  are loc pe fondul acuzațiilor că acesta a fost implicat în tranzacții ilegale și manipularea acțiunilor, care au contribuit la fuziunea de 8 miliarde de dolari dintre afiliatele Samsung C&T și Cheil Industries, în 2015.

Fuziunea a fost văzută ca fiind esențială pentru creșterea controlului lui Lee asupra grupului, dar criticii afirmă cu operațiunea a trecut peste interesele investitorilor minoritari.

Procurorii ar putea decide să solicite din nou arestarea lui Lee, după noi cercetări, sau să îl  trimită în judecată în stare de libertate.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
jay y. lee
coruptie