Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu privire la construirea unui sistem de internet prin sateliți de 6 miliarde de euro

Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu privire la construirea unui sistem de internet prin sateliți de 6 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 nov 2022

Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu privire la construirea unui sistem de internet prin satelit de 6 miliarde de euro (6,2 miliarde de dolari), impulsionată de eforturile blocului de a-și stimula propriile sectoare spațiale și de comunicații și de a asigura securitatea, reducând dependența sa de furnizorii străini, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului European, au convenit asupra unui acord, scrie News.ro

Cognizant Softvision deschide un nou studio în Timișoara și crește echipa CITEȘTE ȘI Cognizant Softvision deschide un nou studio în Timișoara și crește echipa

Comisia Europeană a anunțat inițiativa de a construi și opera un sistem de internet prin satelit în februarie.

Schema UE vine pe fondul preocupărilor tot mai mari cu privire la progresele militare ruse și chineze în spațiul cosmic și o creștere a lansărilor de sateliți.

A avea propriul sistem de internet prin satelit ar putea ajuta blocul să accelereze lansarea internetului în bandă largă în Europa, în timp ce ar acoperi și Africa, permițând UE să ofere țărilor de acolo o alternativă la concurenții chinezi.

O rețea spațială ar putea face backup rețelelor terestre în cazul unor întreruperi majore sau dezastre și să ofere conexiuni în locuri care nu sunt acoperite de furnizorii de servicii tradiționali.

Comisia dorește să devieze 2,4 miliarde de euro din diferite programe ale UE și să utilizeze bani necheltuiți din alte proiecte UE, în timp ce sectorul privat este de așteptat să contribuie cu restul de 3,6 miliarde de euro.

Dezvoltarea inițială și implementarea sateliților ar putea începe anul viitor, ceea ce va duce la un serviciu complet cu criptare la nivel înalt numit criptografie cuantică în 2028.

Sistemul de internet prin satelit propus ar putea duce la construirea și lansarea a până la 170 de sateliți pe orbită joasă, între 2025 și 2027.

viewscnt
Afla mai multe despre
internet
sateliți