Uniunea Europeană a vândut anul trecut produse de înaltă tehnologie în valoare de 311 miliarde de euro

Uniunea Europeană a vândut anul trecut produse de înaltă tehnologie în valoare de 311 miliarde de euro
scris 14 sep 2021

Producția totală vândută a Uniunii Europene de produse de înaltă tehnologie s-a situat în 2020 la 311 miliarde de euro, o scădere de 7% față de 2019, arată datele publicate de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În pofida acestei scăderi, producția vândută este în creștere din 2010, cu un avans mediu anual de 2,9%, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În 2020, cea mai ridicată contribuție în ceea ce privește producția totală vândută de produse de înaltă tehnologie a avut-o sectorul farmaceutic, cu 97 miliarde de euro, urmată de echipamente electronice și de telecomunicații (67 miliarde de euro), instrumente științifice (55 miliarde de euro), industria aerospațială (36 miliarde de euro), computere și echipamente de birou (17 miliarde de euro), chimie (14 miliarde de euro), mașini neelectrice (13 miliarde de euro), mașini electrice (nouă miliarde de euro) și armament (patru miliarde de euro).

În perioada 2010 - 2020, sectorul farmaceutic a înregistrat cel mai ridicat ritm anual de creștere a producției de produse de înaltă tehnologie (11,7%). În plus, producția de armament a urcat cu 5,7%, cea de instrumente științifice cu 4,4%, iar cea de mașini electrice cu 3,7%.

În contrast, a scăzut producția de produse de înaltă tehnologie în sectorul chimic, cu 0,6%, de computere și echipamente de birou, cu 0,7%, de echipamente electronice și de telecomunicații, cu 1,3%) și de mașini neelectrice cu 3,1%. 

viewscnt
Afla mai multe despre
tehnologie
uniunea europeană