Uniunea Europeană va deschide o investigație împotriva Apple

Uniunea Europeană va deschide o investigație împotriva Apple
scris 6 mai 2019

Apple se va afla în centrul unei investigații a Uniunii Europene ca urmare a plângerii făcute de Spotify în urmă cu două luni.

Plângerea făcută în luna martie de Spotify nu va rămâne fără răspuns din partea comisarilor europeni care, conform surselor citate de Financial Times, vor demara o investigație în acest sens.

În martie, Spotify a depus o plângere în care susținea că Apple se folosește propria platformă pentru a-și avantaja serviciul de streaming muzical Apple Music și a dezavantaja în același timp produsele concurente.

În următoarele săptămâni, comisarii europeni vor începe să investigheze cazul pentru a vedea dacă într-adevăr Spotify are dreptate, iar Apple își folosește incorect forța împotriva concurenților.

Șoferii Uber din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puțin timp înainte de listarea la bursă a companiei CITEȘTE ȘI Șoferii Uber din New York vor intra în grevă săptămâna viitoare, cu puțin timp înainte de listarea la bursă a companiei

Niciuna din cele două companii nu au comentat informații, abținându-se de la a comunica pe acest subiect cel puțin până când investigația va fi anunțată oficial.

Spotify a susținut că Apple se folosește în mod incorect de dublul rol pe care-l joacă în propriul ecosistem - acela de jucător și de arbitru în același timp - pentru a crea un avantaj incorect pentru Apple Music.

În discuție este procentul de 30% pe care Apple îl oprește pentru toate veniturile obținute prin intermediul platformei sale, un comision atacat de din ce în ce mai multe companii, inclusiv de produse care nici n-ar fi putut exista fără ecosistemul creat de Apple.

Apple a contracarat acuzațiile Spotify, susținând că produsul suedez vrea să să profite de infrastructura pusă la punct de Apple fără a contribui financiar.

viewscnt
Afla mai multe despre
spotify
apple
uniunea europeana
investigatie