Uniunea Europeană va plafona prețul apelurilor telefonice efectuate între statele membre. Care vor fi noile tarife

Uniunea Europeană va plafona prețul apelurilor telefonice efectuate între statele membre. Care vor fi noile tarife
scris 6 iun 2018

Parlamentul European și statele membre ale Uniunii Europene au ajuns la un acord preliminar cu privire la limitarea costului apelurilor telefonice efectuate dintr-o țară membră în alta, sperând astfel să obțină o nouă victorie populară în rândul cetățenilor după ce a eliminat tarifele de ''roaming'', transmite Reuters.

Acordul convenit în noaptea de marți spre miercuri, după 12 ore de negocieri, face parte dintr-o reformă mai amplă a legislației din domeniul telecomunicațiilor, veche de 15 ani. Această reformă este destinată să îi încurajeze pe operatori să investească în rețele de fibră optică și să deschidă frecvențele radio pentru serviciile 5G. Însă, spre deosebire de propunerea inițială, Parlamentul European a propus ca prețurile pentru apelurile internaționale în interiorul UE să fie plafonate, estimând că deseori sunt disproporționat de mari, scrie Agerpres.

Continental interzice, de astăzi, angajaților să folosească WhatsApp și Snapchat. Grupul german are aproape 20.000 de angajați în România CITEȘTE ȘI Continental interzice, de astăzi, angajaților să folosească WhatsApp și Snapchat. Grupul german are aproape 20.000 de angajați în România

Conform acordului provizoriu, costul apelurilor dintr-un stat membru UE în altul va fi limitat la 19 eurocenți pe minut, în timp ce costul mesajelor SMS va fi plafonat la 6 eurocenți.

viewscnt
Afla mai multe despre
parlamentul european
tarife
telefoane