Unul din co-fondatorii WhatsApp încurajează utilizatorii să renunțe la Facebook

Unul din co-fondatorii WhatsApp încurajează utilizatorii să renunțe la Facebook
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 mar 2018

Brian Acton, unul din cei doi fondatori ai aplicației WhatsApp, se alătură comunității din ce în ce mai mari de utilizatori care încurajează utilizatorii și renunță ei înșiși să mai folosească Facebook.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

De ce este important: Facebook se află în prezent pe un val foarte mare de antipatie și ar putea pierde un număr semnificativ de utilizatori dacă mesajul renunțării este promovat și de nume importante.

Ce mai este interesant: Facebook a cumpărat WhatsApp în 2014 pentru 19 miliarde de dolari, Brian Acton fiind unul dintre fondatorii aplicației de chat. Acton a fost întotdeauna un susținător al intimității online și a fost cel care decis ca WhatsApp să nu fie monetizată prin reclame.

Acton a postat pe Twitter un mesaj scurt și la obiect: „It is time. #deletefacebook”. În traducere liberă „A venit vremea să renunțăm la Facebook”.

#deletefacebook este un tag, folosit în prezent atât pe Twitter, cât și pe Facebook, în scopul promovării unui mesaj anti-Facebook, menit să convingă cât mai mulți utilizatori să-și șteargă contul folosit pe rețeaua socială.

Mark Zuckerberg este chemat în fața Parlamentului britanic pentru a oferi explicații privind folosirea datelor utilizatorilor Facebook de către Cambridge Analytica CITEȘTE ȘI Mark Zuckerberg este chemat în fața Parlamentului britanic pentru a oferi explicații privind folosirea datelor utilizatorilor Facebook de către Cambridge Analytica

Valul de antipatie la adresa Facebook vine ca urmare a numeroaselor scandaluri în care a fost implicată compania americană în ultima vreme, culminând cu cel mai recent, în care Facebook nu a făcut nimic pentru a împiedica furtul datelor personale al zeci de milioane de utilizatori.

O companie implicată în promovarea lui Donald Trump în campania electorală, Cambridge Analytica, a cumpărat accesul la datele a peste 50 de milioane de utilizatori de la un profesor al Universității Cambridge care le-a obținut în mod fraudulos.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp
#deletefacebook