UPDATE: Conectarea instituțiilor statului la rețeaua STS va costa 24,5 milioane de euro

UPDATE: Conectarea instituțiilor statului la rețeaua STS va costa 24,5 milioane de euro
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 22 ian 2016

Serviciul de Telecomunicații Speciale va plăti mai multor operatori telecom suma de 24,45 milioane de euro, fără TVA, pentru conectarea sediilor instituțiilor publice la infrastructura STS în următorii patru ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Semnat la finele anului trecut, contractul a fost atribuit la valoarea estimată de autoritatea contractantă.

Banii vor fi încasați de RCS&RDS, Telekom Romania Communications (fost Romtelecom), Digital Cable Systems, Orange Romania, Vodafone Romania, 2K Telecom, UPC Romania, Prime Telecom, Ines Group, Euroweb și AD Net Market Media.

Avalanșă de notificări de la Fisc: Cum a ajuns TVA o cheltuială neprevăzută pentru firme CITEȘTE ȘI Avalanșă de notificări de la Fisc: Cum a ajuns TVA o cheltuială neprevăzută pentru firme

Purtătorul de cuvânt al STS, Adrian Fulea, a declarat pentru Profit.ro că suma de 24,45 milioane de euro reprezintă valoarea estimată totală maximă a contractului și ia în calcul cantități maxime estimate de servicii și valori maxime estimate pentru abonamentele lunare, pe durata celor trei acorduri cadru încheiate cu furnizorii, de patru ani.

"Contractele subsecvente se acordă prin reluare de competiție între furnizorii semnatari ai acordurilor cadru, valoarea totală a contractelor subsecvente acordate pentru anul 2016 situându-se în fapt  în jurul unei valori anuale de 2,5 milioane de euro, fără TVA. Menționăm că aceste servicii sunt utilizate pentru conectarea sediilor centrale și teritoriale a 40 de instituții și autorități publice, la nivel național, inclusiv sedii ale acestor instituții și autorități publice situate în zone cu infrastructură de comunicații mai puțin  dezvoltată, fiind vorba de un număr de 4.000 de conexiuni instalate și funcționale la acest moment", a mai spus Fulea.

STS organizează și coordonează activitățile în domeniul telecomunicațiilor speciale pentru autoritățile publice din România și alți utilizatori prevăzuți de lege.

Instituția are structură militară și face parte din sistemul național de apărare.

viewscnt
Afla mai multe despre
sts
licitatie
telecom
interconectare