UPDATE: OFICIAL Microsoft va prelua GitHub, cel mai mare serviciu de găzduire de cod sursă, pentru 7,5 miliarde de dolari

UPDATE: OFICIAL Microsoft va prelua GitHub, cel mai mare serviciu de găzduire de cod sursă, pentru 7,5 miliarde de dolari
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 4 iun 2018

Microsoft confirmă că a ajuns la un acord pentru preluarea GitHub, cel mai mare serviciu de găzduire de cod sursă la nivel global, pentru echivalentul a 7,5 miliarde de dolari în acțiuni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Platforma GitHub va continua să opereze independent și va fi condusă de Nat Friedman, vicepreședinte Microsoft. Fostul CEO al GitHub, Chris Wanstrath, se va alătura echipei de strategie pentru soft.

Știrea inițială: Microsoft a ajuns la un acord pentru preluarea GitHub, cel mai mare serviciu de găzduire de cod sursă la nivel global, potrivit Bloomberg, care citează persoane la curent cu situația.

Termenii acordului, care ar putea fi anunțat oficial chiar astăzi, nu sunt deocamdată cunoscuți.

FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute CITEȘTE ȘI FOTO Nokia a lansat trei noi modele de telefoane. La ce prețuri vor fi vândute

La cea mai recentă rundă de finanțare, în 2015, GitHub a fost evaluată la 2 miliarde de dolari.

GitHub a fost fondată în 2008 de programatorii și antreprenorii Chris Wanstrath, Tom-Preston Werner și PJ Hyett ca o platformă colaborativă de dezvoltare software și găzduire web. Site-ul are peste 27 milioane de utilizatori și găzduiește peste 80 milioane de proiecte.

În martie, GitHub a anunțat că a fost țința celui mai puternic atac cibernetic de tip DDoS (distributed denial of service) înregistrat până în prezent, care a bombardat platforma cu până la 1,35 terabiți pe secundă (Tbps) de date în încercarea de a-i supraîncărca resursele.

“Confidențialitatea sau integritatea datelor (clienților) nu a fost pusă în pericol niciun moment”, au precizat atunci cei de la GitHub.

viewscnt
Afla mai multe despre
github
microsft
tranzactie
cod sursa
preluare
programatori
cod
platforma