Următorul mare update pentru Windows 10 va fi lansat pe 17 octombrie

Următorul mare update pentru Windows 10 va fi lansat pe 17 octombrie
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 sep 2017

Microsoft a anunțat că următorul update major pentru Windows 10 va fi disponibil începând cu 17 octombrie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Al treilea mare update pentru Windows 10 va fi lansat oficial pe 17 octombrie. Acesta se va numi Fall Creators Update și va aduce o serie întreagă de noutăți.

Cea mai importantă noutate va fi platforma Windows Mixed Reality. Mixed Reality este definită ca o îmbinare între realitate și realitatea virtuală, iar Windows Mixed Reality este tehnologia software pe baza cărora vor funcția căștile de VR pentru Windows și aplicațiile respectiv jocurile de VR dezvoltate pentru PC.

O mulțime de producători, precum Asus, Acer, Dell, HP și Lenovo – parteneri tradiționali Microsoft – sunt așteptați să-și lanseze în curând căștile de realitate virtuală pentru Windows 10 bazate pe tehnologia pe care Microsoft o va introduce în sistemul său de operare începând cu noul update.

FOTO Datele a peste 4 milioane de clienți Time Warner Cable, expuse pe internet CITEȘTE ȘI FOTO Datele a peste 4 milioane de clienți Time Warner Cable, expuse pe internet

Dincolo de realitate virtuală, pentru a lansa Fall Creators Update în toamna acestui, așa cum era planificat, Microsoft a trebuit să amâne o serie întreagă de facilități pentru o viitoare actualizare. Spre exemplu, clipboard-ul universal și funcția Timeline (care ar fi trebuit să faciliteze utilizatorilor continuarea lucrului la un proiect după trecerea de la PC la tabletă ori telefon) au fost lăsate pe din afară.

Pe de altă parte, Fall Creators Update va aduce primele aplicații care vor folosi un nou design pregătit de Microsoft pentru sistemul său de operare și pentru aplicațiile native ale acestuia, numit Fluent Design.

De asemenea, noul update va include aplicația People care va facilita, printre altele, comunicarea rapidă cu diverse contacte. Spre exemplu, utilizatorii vor putea plasa direct pe taskbar persoanele cu care comunică frecvent, pentru a iniția rapid o convorbire sau a trimite un mesaj.

După Fall Creators Update, următoarea actualizare majoră pentru Windows 10, nume de cod Redstone 4, este așteptată la începutul anului viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 10
microsoft
realitate virtuală