Utilizatorii Facebook ar putea fi nevoiți să plătească pentru a intra în anumite grupuri de discuții

Utilizatorii Facebook ar putea fi nevoiți să plătească pentru a intra în anumite grupuri de discuții
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 iun 2018

Facebook ar putea permite în curând administratorilor grupurilor de discuții din cadrul propriei rețele sociale să ceară de la utilizatori o taxă lunară pentru a fi acceptați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Gigantul american a început să deruleze un test privind o viitoare abonare la grupurile de discuții. Administratorii grupurilor de Facebook ar putea să ceară între 5 și 30 de dolari pe lună.

Experimentul Facebook începe cu grupurile pentru părinți, pentru gătit și cele pentru curățenie în casă. Acestea vor avea în curând posibilitatea de a pretinde un abonament lunar din partea utilizatorilor.

Grupurile actuale vor rămâne în formatul folosit și până acum, însă administratorii lor vor putea lansa subgrupuri pe bază de abonament.

Instagram lansează IGTV, un concurent direct pentru YouTube CITEȘTE ȘI Instagram lansează IGTV, un concurent direct pentru YouTube

Cei de la Facebook spun că abonamentele vin ca o recompensă pentru administratorii care investesc timp și poate chiar bani pentru crearea conținutului.

Abonamentele ar putea da nașterea grupurilor exclusiviste, care oferă conținut ce nu se găsește înaltă parte, dar, la fel de bine, ar putea să îndepărteze de grupurile Facebook o parte a utilizatorilor.

Facebook nu va încasa un procent din abonamente, cel puțin deocamdată. Însă, politicile magazinelor de aplicații asigură o cotă din acești bani pentru Apple și Google.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook