Utilizatorii Facebook pot ura "La mulți ani!" prietenilor prin mesaje video

Utilizatorii Facebook pot ura "La mulți ani!" prietenilor prin mesaje video
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 23 feb 2016

Facebook a lansat o nouă functie, disponibilă deocamdată exclusiv utilizatorilor sistemului de operare iOS, dezvoltat de Apple, care permite trimiterea unor mesaje în format video persoanelor din lista de prieteni care își sărbătoresc ziua de naștere, informează The Verge.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Funcția este disponibilă doar atunci când o persoană din lista de prieteni își sărbătorește ziua de naștere, sub forma unui buton care apare în cronologia acestuia. Urările în format video pot dura maxim 15 secunde.

Noua opțiune vine în contextul în care Facebook încearcă să se promoveze conținutul video printre utilizatori, după ce rețeaua socială a investit în utimii ani în dezvoltarea acestui segment.

"Într-un an sau doi, credem că Facebook va fi în mare parte video", a afirmat Ted Zagat, responsabil de publicitate și produse video în cadrul Facebook, adăugând că următorul pas este reprezentat de mesajele în realitatea virtuală (VR).

Bill Gates, de partea autorităților în confruntarea dintre Apple și FBI CITEȘTE ȘI Bill Gates, de partea autorităților în confruntarea dintre Apple și FBI

Luna trecută, Facebook a extins disponibilitatea funcției live video, lansată în decembrie, pentru toți posesorii de iPhone. Inițial, transmisiunile live erau disponibile doar celebrităților și paginilor oficiale, verificate de rețeaua socială.

În timpul transmisiunii, utilizatorii pot vedea numărul de spectatori și comentariile, urmând că după oprirea înregistrării aceasta să fie postată pe Facebook ca un clip video obișnuit. Există și opțiunea de a șterge înregistrarea după încetarea transmisiunii live.

Totodată, Facebook a lansat în septembrie o aplicație pentru vizionarea videoclipurilor filmate la 360 de grade.

Filmele panoramice pot fi vizionate pe mobil prin apăsarea și glisarea ecranului în direcția dorită. Pentru a veni în sprijinul celor care doresc să filmeze la 360 de grade, Facebook a lansat și o pagină web dedicată, în care sunt prezentate sfaturi și exemple pentru realizarea conținutului video.  

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
video
aniversare
prieteni ios
apple