Utilizatorii YouTube vizionează zilnic peste 1 miliard de ore de conținut video

Utilizatorii YouTube vizionează zilnic peste 1 miliard de ore de conținut video
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 feb 2017

Google a anunțat că YouTube a ajuns să livreze utilizatorilor săi peste 1 miliard de ore de video pe zi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Într-un post publicat pe blogul oficial, Google a anunțat că toți utilizatorii YouTube au ajuns să însumeze vizualizări de peste 1 miliard de ore într-o singură zi. În perspectivă, asta se traduce în peste 100.000 de ani de filmări.

Interesant este că depășirea acestui prag a fost în cursul anului trecut, dar Google face anunțul abia acum. Oficialii companiei justifică ratarea momentului la care acest lucru s-a întâmplat prin schimbarea priorității în ceea ce privește analiza performanței video.

Facebook lansează o aplicație video pentru televizoarele smart Samsung CITEȘTE ȘI Facebook lansează o aplicație video pentru televizoarele smart Samsung

YouTube nu se mai concentrează pe numărul de vizualizări ale clipurilor video. Cel mai important element, în viziunea companiei, este așa-numitul “watch time” - cât timp petrec utilizatorii vizionând un clip.

Acest indicator, consideră cei de la Google, reflectă mult mai bine calitatea conținutului video. De altfel, tot timpul de vizualizare este și cel mai important element în algoritmul prin care YouTube alege să recomande conținut interesant utilizatorilor săi.

YouTube rămâne în continuare cel mai important site de conținut video, însă Facebook va fi un competitor din ce în ce mai insistent.

Compania are probleme în a convinge utilizatorii să se aboneze la YouTube Red, serviciul plătit care oferă conținut original fără reclame. În vara anului trecut, YouTube Red, care este disponibil într-un număr restrâns de țări, avea doar 1,5 milioane de abonați.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
google