Vânzările de iPhone au scăzut pentru prima dată de la lansare; acțiunile Apple coboară cu peste 7% în after-hours

Vânzările de iPhone au scăzut pentru prima dată de la lansare; acțiunile Apple coboară cu peste 7% în after-hours
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 27 apr 2016

Vânzările de iPhone au înregistrat, în perioada ianuarie-martie, primul declin trimestrial de la lansarea celui dintâi model în 2007, însă scăderea raportată a fost mai mică decât se așteptau analiștii.  Apple a vândut 51,2 milioane de iPhone în primele trei luni ale anului, în scădere cu 16% față de anul trecut, dar peste volumul estimat de piață, de aproximativ 50 milioane de unități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările de iPad au coborât cu aproape 19%, până la 10,25 milioane de unități, înregistrând al 9-lea trimestru consecutiv de scădere, potrivit MarketWatch.

În ianuarie-martie 2015, livrările de iPhone s-au situat la 61 milioane de unități, în timp ce vânzările de iPad au fost de 12,6 milioane de unități.

Acțiunile Apple au coborât cu 5% în tranzacțiile after-hours la câteva minute după publicarea rezultatelor financiare. În jurul orei 12:20 am, titlurile companiei erau în scădere cu 7,5%, la 96,54 dolari/unitate. Acțiunile Apple s-au depreciat marți pe piața regular cu 0,7%, la 104,35 dolari.

Noutăți așteptate la Apple Worldwide Developers Conference, care va debuta pe 13 iunie CITEȘTE ȘI Noutăți așteptate la Apple Worldwide Developers Conference, care va debuta pe 13 iunie

Profitul Apple s-a redus cu 22,5%, la 10,52 miliarde de dolari, de la 13,57 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut, în timp ce veniturile companiei au scăzut cu 13%, de la 58 miliarde de dolari la 50,55 miliarde de dolari.

Este pentru prima dată din 2003 când Apple raportează un declin trimestrial al veniturilor. De atunci și până în prezent, compania din Cupertino a popularizat iPod și a lansat iPhone și iPad, iar succesul răsunător al acestor produse s-a reflectat într-o creștere de peste 115 ori a valorii de piață pentru Apple, de la 5 miliarde de dolari la 579 miliarde de dolari în funcție de închiderea de marți, transformând Apple în cea mai valoroasă companie tech din lume.

Apple a livrat anul trecut 225,9 milioane de iPhone-uri, ajungând la o cotă de aproape 16% pe piața mondială de smartphone-uri, care a totalizat 1,4 miliarde de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
vanzari
iphone
profit
ipad