Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după scăderi timp de 27 de luni

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după scăderi timp de 27 de luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 nov 2023

Vânzările globale de smartphone-uri au crescut în octombrie, după ce au scăzut timp de 27 de luni consecutive de la an la an, conduse de o redresare pe piețele emergente, au arătat datele Counterpoint Research, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Tranzacțiile de vânzare directă, sau volumele vânzărilor cu amănuntul, au crescut în octombrie cu 5% de la an la an, potrivit raportului.

”Creșterea a fost condusă de piețele emergente, cu o redresare continuă în Orientul Mijlociu și Africa, revenirea Huawei în China și debutul sezonului de sărbători în India”, a spus firma de cercetare.

Piețele dezvoltate cu o saturație relativ mai mare a smartphone-urilor au înregistrat o recuperare mai lentă, a adăugat acesta, scrie News.ro.

Huawei a înregistrat cea mai rapidă creștere în rândul producătorilor de smartphone-uri din China, în trimestrul al treilea, după ce firma și-a lansat smartphone-ul Mate 60 Pro în septembrie, ceea ce a stârnit mult interes din partea consumatorilor, datorită cipului său avansat.

Octombrie a înregistrat, de asemenea, cele mai mari vânzări lunare de smartphone-uri din ianuarie 2022, se arată în raport.

Lansarea seriei iPhone 15 a Apple, la sfârșitul lunii septembrie, a contribuit la creșterea vânzărilor de smartphone-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
telefon