Veniturile aduse Microsoft de sistemul Windows vor scădea cu 7,5% în 2016, la 13,5 miliarde dolari

Veniturile aduse Microsoft de sistemul Windows vor scădea cu 7,5% în 2016, la 13,5 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2016

Veniturile generate de sistemul de operare Windows grupului Microsoft vor scădea în 2016 cu 7,5%, la 13,5 miliarde de dolari, din cauza incertitudinilor economice globale, a cursului valutar și a scăderii cheltuielilor pentru IT, estimează compania de analiză a pieței Gartner, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Declinul va avea loc chiar dacă Microsoft susține că Windows 10 are cel mai bun debut, între versiunile sistemului de operare, măsurat în funcție de numărul de dispozitive pe care este instalat, scrie News.ro

Datele Gartner iau în considerare toate vânzările Windows, nu doar pe cele de Windows 10.

Declinul veniturilor Windows estimat de Gartner reflectă vânzările sub așteptări de sisteme Windows 10 pentru 2016, a spus John-David Lovelock, analist șef al Gartner. El a refuzat să ofere alte date referitoare la venituri.

La începutul lunii aprilie, Microsoft a anunțat că 270 de milioane de dispozitive active funcționează cu Windows 10, cu 37%  mai multe față de începutul lunii ianuarie. Numărul este cu 145% mai mare decât cel înregistrat într-un interval similar de versiunea Windows 7.

Majoritatea creșterii înregistrate de sistemul Wondows 10, lansat în iulie 2015, provine însă din instalarea gratuită de către utilizatori, ceea ce nu contribuie la veniturile Windows.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows