Veniturile Facebook au crescut cu peste 50% în primul trimestru, la 5,38 miliarde dolari

Veniturile Facebook au crescut cu peste 50% în primul trimestru, la 5,38 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2016

Veniturile Facebook au crescut peste 50% în primul trimestru, de la 3,54 miliarde de dolari în urmă cu un an la 5,38 miliarde de dolari, peste așteptările analiștilor, cu un avans de 56,8% în cazul veniturilor din publicitate, evoluție susținută de popularitatea aplicațiilor mobile și video, acțiunile companiei urcând cu 9,5% în urma informațiilor, aproape de un nivel record, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii anticipau venituri totale de 5,26 miliarde de dolari.

Veniturile din publicatate mobilă au reprezentat circa 82% din total, comparativ cu 73% în aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro

Profitul net aproape s-a triplat, de la 509 milioane de dolari la 1,51 miliarde de dolari.

Excluzând elementele excepționale, profitul pe acțiune a urcat la 77 de cenți, față de consensul analiștilor, de 62 de cenți.

Rezultatele trimestriale al Facebook contrastează cu veniturile și profiturile sub așteptări raportate de alte companii din sectorul tehnologiei, inclusiv Apple.

Acțiunile Facebook au crescut cu 9,5% în timpul tranzacțiilor electronice de după închiderea tranzacțiilor de miercuri de la bursa din New York, la 118,39 dolari pe unitate, valoare aproape triplă față de oferta publică inițială de acum patru ani.

Amenzile de circulație cresc de duminică. Care sunt noile amenzi și pentru ce vor fi aplicate CITEȘTE ȘI Amenzile de circulație cresc de duminică. Care sunt noile amenzi și pentru ce vor fi aplicate

Facebook a mai anunțat că va crea o nouă clasă de acțiuni fără drept de vot, care vor permite directorului general Mark Zuckerberg să își cedeze 99% din avere unei fundații filantropice pe care o înființează, fără să piardă controlul asupra companiei pe care a fondat-o.

Noile acțiuni vor fi acordate acționarilor existenți sub formă de dividende. În acest fel, Zuckerberg va putea păstra acțiunile cu drept de vot.

Alphabet, compania mamă a Google, a aprobat o propunere similară în 2014, care a asigurat fondatorilor păstrarea controlului asupra companiei prin crearea de acțiuni fără drept de vot.

În primul trimestru încheiat la 31 martie, circa 1,65 miliarde de oameni au utilizat lunar rețeaua de socializare Facebook, în creștere de la 1,44 de miliarde de dolari în urmă cu un an.

Potrivit Facebook, utilizatorii petrec peste 50 de minute pe Facebook, Instagram și Messenger, foarte mult având în vedere milioanele de aplicații aflate la dispoziția acestora.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook