Veniturile Foxconn, principala firmă de asamblare a iPhone-urilor pentru Apple, au atins un nivel record

Veniturile Foxconn, principala firmă de asamblare a iPhone-urilor pentru Apple, au atins un nivel record
scris 6 feb 2023

Veniturile Foxconn, cel mai mare producător de electronice pe bază de contract din lume și principala firmă de asamblare a iPhone-urilor pentru Apple, a declarat că veniturile sale au crescut în ianuarie cu 48,2% față de anul precedent, la nivelul record de la 660,4 miliarde de dolari taiwanezi (22 de miliarde de dolari) , deoarece a scăpat de perturbările legate de Covid în China, transmite Reuters.

Operațiunile companiei au revenit la normal, iar livrările au crescut în campusul său Zhengzhou din China, un centru pentru producția de iPhone, a spus Foxconn într-un comunicat.

Meta - cale liberă pentru a prelua o nouă companie CITEȘTE ȘI Meta - cale liberă pentru a prelua o nouă companie

Comparativ cu luna precedentă, veniturile au crescut cu 4,93%, iar produsele electronice inteligente de larg consum, care includ smartphone-uri și produsele de calcul, au înregistrat o creștere puternică, de două cifre, scrie News.ro.

Producția de iPhone-uri s-a confruntat cu o întrerupere înaintea sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou Lunar din ianuarie, după ce restricțiile pentru controlul Covid-19 au determinat mii de muncitori să părăsească liniile fabricii Foxconn din Zhengzhou.

Analiștii spun că Foxconn asamblează aproximativ 70% dintre iPhone-uri, iar fabrica din Zhengzhou produce majoritatea modelelor premium, inclusiv iPhone 14 Pro.

viewscnt
Afla mai multe despre
foxconn
apple