Veniturile producătorilor de jocuri video vor reveni pe creștere în 2023 grație vânzărilor solide de console

Veniturile producătorilor de jocuri video vor reveni pe creștere în 2023 grație vânzărilor solide de console
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 aug 2023

Piața de jocuri video va reveni pe creștere în 2023, grație vânzărilor solide de console precum Playstation 5 de la Sony, potrivit firmei de cercetare de piață Newzoo, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Newzoo se așteaptă ca veniturile industriei de jocuri video să crească cu 2,6%, până la 187,7 miliarde de dolari în 2023, susținută de creșterea cu 7,4% a vânzărilor de console în acest an. Potrivit datelor aceleiași firme, veniturile industriei de jocuri video au scăzut cu 5% în 2022, scrie Agerpres.

Bing Chat funcționează și în alte browsere mobile decât Microsoft Edge CITEȘTE ȘI Bing Chat funcționează și în alte browsere mobile decât Microsoft Edge

"Multe jocuri, așteptate de mult, vor fi lansate în 2023, o serie de lansări majore fiind programate pentru a doua jumătate a anului, iar livrările de console au ajuns în sfârșit din urmă cererea", susține analistul Newzoo, Tom Wijman.

Grupul japonez Sony, producătorul consolelor de jocuri video PlayStation, a estimat luna trecută că în 2023 va vinde 25 de milioane de console Playstation 5, un an record pentru orice tip de consolă PlayStation, pe fondul diminuării problemelor de pe lanțurilor de aprovizionare.

Separat, firma de cercetare de piață Circana estimează că în prima jumătate a acestui an cheltuieile consumatorilor americani pentru echipamente hardware destinate jocurilor video au crescut cu 23%. În schimb, cheltuieile pentru conținut de jocuri video au stagnat în aceeași perioadă, în condițiile în care gamerii au continuat să se orienteze spre francize precum "Call of Duty" de la Activision Blizzard.

Analiștii de la Newzoo se așteaptă ca jocurile video mobile să fie responsabile pentru aproape 50% din veniturile globale ale industriei de gaming în 2023, chiar dacă politicile Apple și Google destinate protejării confidențialității limitează monetizarea lor. De asemenea, analiștii Newzoo au estimat că sectorul de cloud gaming are potențialul de a ajunge la 43,1 milioane de utilizatori plătitori la finele acestui an. 

viewscnt
Afla mai multe despre
jocuri video
console