VIDEO Boston Dynamics va scoate la vânzare primul robot în 2019

VIDEO Boston Dynamics va scoate la vânzare primul robot în 2019
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2018

Boston Dynamics, unul dintre cei mai cunoscuți producători de roboți, a anunțat că va începe comercializarea acestora de anul viitor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Primul robot pe care-l va comercializa Boston Dynamics este SpotMini. Acesta se aseamănă cu un câine și a devenit cunoscut după ce compania americană a postat online mai multe filmări în care erau prezentate aptitudinile acestuia.

Chiar recent, SpotMini a apărut pe YouTube într-o filmare care îl arăta cum se plimbă printr-o clădire de birouri după ce a învățat locația cu ajutorul senzorilor și a algoritmilor de învățare mecanică.

Cei de la Boston Dynamics își vor vinde roboții la început doar firmelor, neexcluzând pentru viitor și o viitoare comercializare la nivel larg, care va permite achiziționarea și utilizatorilor casnici.

VIDEO Roboții Boston Dynamics au devenit mai buni la navigare autonomă și evitarea obstacolelor CITEȘTE ȘI VIDEO Roboții Boston Dynamics au devenit mai buni la navigare autonomă și evitarea obstacolelor

SpotMini, primul robot comercializat de Boston Dynamics în trei decenii de existență, cântărește 30 de kilograme și are o autonomie de aproximativ 90 de minute.

Compania americană a spus că a contractat deja producerea a 100 de roboți anul acesta, urmând să adapteze producția de anul viitor în funcție de vânzări.

Fără să anunțe cât va costa un robot, reprezentanții companiei s-au limitat la a spune doar că SpotMini va fi de zece ori mai ieftin decât celălalt robot dezvoltat în prezent, bipedul Atlas.

Autonom sau ghidat de la distanță de un om, SpotMini poate pătrunde și realiza diverse sarcini în locuri în care accesul oamenilor este dificil sau periculos.

viewscnt
Afla mai multe despre
roboți
boston dynamics