VIDEO Când va fi lansat smartphone-ul Xperia 5 IV și cât va costa

Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 6 sep 2022

Sony a prezentat un nou flagship din seria Xperia, un model care păstrează în mare construcția și designul anterior, dar vine, totodată, cu mai multe upgrade-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Xperia 5 IV are aproximativ aceleași dimensiuni ca modelul anterior, având în centru un ecran OLED cu 120HZ refresh de 6,1 inch, care poate fi considerat destul de mic după standardele actuale. Panoul este cu 50% mai luminos decât în cazul lui Xperia 5 III.

Chiar și păstrând aceleași dimensiuni, Sony a reușit să integreze o baterie de 5.000mAh, care este mai mare cu 10% decât cea de anul trecut. Cu un încărcător de 30W compatibil Power Delivery, în 30 de minute este alimentată jumătate de baterie, conform producătorului.

Apple lansează un update de iOS pentru iPhone-urile vechi CITEȘTE ȘI Apple lansează un update de iOS pentru iPhone-urile vechi

Pe de altă parte, în cutia telefonului nu vor fi găsite nici cablu, nici încărcător, care vor trebui cumpărate separat. În schimb, acesta este primul model al seriei cu încărcare wireless.

Sistemul foto este compus din trei camere de 12MP - ultrawide 16mm 1/2.5", wide 24mm 1/1.7" cu pixeli de 1.8um și telephoto 60mm 1/3.5". Camera frontală are un senzor de 1/2.9" cu 12MP și lentile de 24mm cu f/2.0.

Ca majoritatea flagship-urilor lansate anul acesta, Xperia 5 IV folosește chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1. Alături de acesta există 8GB memorie RAM și 128GB sau 256GB spațiu de stocare, ce poate fi extins cu un card de memorie.

Există și ieșire audio de 3,5 mm, Sony fiind unul dintre ultimii producători de smartphone-uri care nu au eliminat această caracteristică.

Dispozitivul este rezistent la apă și praf, conform certificării IP68.

Xperia 5 IV va intra pe piață la jumătatea lunii septembrie și va costa de la 1.049 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
smartphone
xperia
sony