VIDEO Cel mai subțire telefon din lume este de dimensiunea unei cărți de vizită

VIDEO Cel mai subțire telefon din lume este de dimensiunea unei cărți de vizită
scris 22 oct 2018

Noul deținător al titlului de cel mai subțire telefon din lume este un terminal produs în Japonia care are profilul unei cărți de vizită.

Numit KY-O1L și produs de japonezii de la Kyocera, noul cel mai subțire telefon din lume are o grosime de 5,3 mm. Nu este nici foarte greu, în consecință, cântărind doar 47 de grame.

KY-O1L nu este un smartphone, nefiind, de fapt, nici măcar un telefon obișnuit. Ce îl deosebește, dincolo de dimensiunile reduse, este ecranul de 2,8 inch de tip e-paper.

Această tehnologie este preferată de producătorii de ebook-uri, precum Kindle-ul celor de la Amazon. Este un ecran alb-negru care nu reflectă lumina și consumă foarte puțină energie.

Google ar putea cere producătorilor de smartphone-uri până la 40 de dolari pentru o licență, dar prețul poate să scadă sau să dispară complet dacă producătorul include aplicațiile Google și Chrome CITEȘTE ȘI Google ar putea cere producătorilor de smartphone-uri până la 40 de dolari pentru o licență, dar prețul poate să scadă sau să dispară complet dacă producătorul include aplicațiile Google și Chrome

Nu există acces la un magazin de aplicații și nu nici cameră foto. În schimb, este disponibil un browser web preinstalat și o conexiune de date pentru acces la internet.

Bateria inclusă are numai 380 mAh, dar cu ecranul e-paper care consumă foarte puțină energie autonomia ar trebui să fie mult mai bună decât cea a unui smartphone modern.

KY-O1L va fi vândut din luna noiembrie prin intermediul operatorului japonez NTT Docomo și va costa aproximativ 250 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefon
e-paper
japonia