VIDEO Firefox accelerează și promite viteze de încărcare mai mari cu 80% decât până acum

VIDEO Firefox accelerează și promite viteze de încărcare mai mari cu 80% decât până acum
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 22 mai 2019

Mozilla a lansat versiunea 67 a browser-ului Firefox, o versiunea care se va dovedi mai rapidă și mai sigură.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cea mai recentă versiune de Firefox include mai multe optimizări care vor face din Firefox un browser și mai rapid decât devenise anul trecut, când a trecut la platforma Quantum.

Firefox 67 are o listă nouă de executare pe bază de priorități a operațiunilor, suspendă automat tab-urile inactive și întârzie rularea scripturilor mai puțin importante - toate acestea pentru a crește viteze de rulare a programului.

Conform celor de la Mozilla, utilizatorii vor observa o rulare mai rapidă a browser-ului cu între 40% și 80% față de versiunea anterioară, care nici ea nu rula rău.

Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă să opteze pentru o altă marcă, după anunțul Google CITEȘTE ȘI Unii proprietari de telefoane Huawei se întreabă dacă să opteze pentru o altă marcă, după anunțul Google

Firefox include acum și opțiuni pentru protejarea împotriva cryptomining-ului și a metodei de urmărire a acțiunilor online numită Fingerprinting. Aceasta presupune crearea unei amprente digitale în funcție de caracteristicile tehnice ale dispozitivului folosit.

Ambele facilități trebuie activate manual de utilizatori. Acestea pot fi găsite în secțiunea Content Blocking din pagina Settings.

Modul privat din Firefox va putea acum să folosească extensii, dacă utilizatorul dorește acest lucru. De asemenea, parolele salvate vor putea fi folosite și în acest mod de navigare.

Cu aceeași ocazie este actualizată și versiunea pentru Android, care nu primește însă la fel de multe îmbunătățiri. Cea mai notabilă noutate este funcția de căutare vocală inclusă acum în widget-ul de Firefox.

viewscnt
Afla mai multe despre
firefox
browser
mozilla