VIDEO&FOTO Google a prezentat seria de smartphone-uri Pixel 7

scris 6 oct 2022

Compusă din două modele, noua serie Pixel 7 vine cu puține schimbări de design, dar folosește o nouă versiune a chipset-ului dezvoltat intern de Google.

VIDEO MAI JOS. IMAGINI ÎN GALERIA FOTO

Pixel 7 și Pixel 7 Pro, smartphone-uri care au avut parte și de un preview din partea companiei americane la Google I/O, au, în principiu, aceeași construcție ca modelele de anul trecut, cu mici ajustări.

Cele două folosesc Tensor G2, a doua versiune a chipset-ului dezvoltat de Google și lansat inițial anul trecut. Acesta ar trebui să aducă îmbunătățiri, printre altele, în ceea ce privește partea multimedia și de recunoaștere a vorbirii, importantă inclusiv pentru folosirea asistentului virtual al companiei.

Apple va dezvolta căști în India CITEȘTE ȘI Apple va dezvolta căști în India

Construit pe un proces de 4nm, Tensor G2 este un upgrade minor, cu frecvențe ușor mai mari de rulare, o eficiență energetică mai bună, ce ar trebui să aibă un impact pozitiv asupra autonomiei, și cu o grafică mai bună.

Pixel 7 Pro are un ecran mai mare și rată de împrospătare mai rapidă - 6,7 inch cu 120Hz, față de 6,3 inch cu 90Hz în cazul versiunii de bază. De asemenea, modelul Pro are o rezoluție 1440p, în vreme ce modelul de bază se oprește la 1080p. Ambele au suport pentru HDR10+.

Pixel 7 dispune de 8GB memorie RAM, iar spațiul de stocare este de 128/256GB. Modelul pro are aceleași opțiuni de stocare, însă, are 12GB RAM.

Pe partea foto, dacă Pixel 7 se oprește la două camere foto, modelul Pro se laudă cu o cameră în plus. Pixel 7 are o cameră foto principală de 50MP și una ultra-wide de 12MP, în vreme ce versiunea Pro are și o cameră tele de 48MP cu 5X zoom optic.

Pentru securizare există un senzor de amprente integrat în ecran, dar și un sistem de recunoaștere facială. Compania oferă o conexiune VPN gratuită pe noile sale telefoane și update-uri de securitate timp de cinci ani.

Pixel 7 Pro are o baterie de 5000mAh, în vreme ce bateria lui Pixel 7 are o capacitate de 4355mAh. Ambele vor fi livrate cu Android 13.

Prețurile vor începe de la 600 de dolari în cazul versiunii de bază, în vreme ce Pixel 7 Pro va costa de la 900 de dolari. Cele două vor fi disponibile pe canale oficiale în 17 țări din 13 octombrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
smartphone
pixel 7
android