VIDEO Google lucrează la o pereche de ochelari cu funcții de AR și subtitrare/traducere în timp real a vorbirii

VIDEO Google lucrează la o pereche de ochelari cu funcții de AR și subtitrare/traducere în timp real a vorbirii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 mai 2022

Un urmaș spiritual al ochelarilor Glass ar putea fi lansat cândva în anii viitori de Google, care lucrează la un astfel de proiect, aflat acum în primele faze ale dezvoltării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La Google I/O, gigantul american a difuzat o scurtă filmare în care este prezentată o pereche de ochelari care folosește funcții de realitate augmentată pentru a afișa informații și a ajuta utilizatorul în diverse situații.

Filmarea a insistat asupra unui singur aspect - subtitrarea și traducerea în timp real a vorbirii. În timp ce discută cu un interlocutor, utilizatorului îi este afișată într-o parte subtitrarea a ceea ce spune acesta.

DECIZIE ”Internet pentru toată România” CITEȘTE ȘI DECIZIE ”Internet pentru toată România”

Subtitrarea ar fi de ajutor, în primul rând, celor cu probleme de auz, mai alea că, așa cum se arată în prezentarea video, aceasta este făcută în timp real. Sigur, întreaga teorie se bazează pe faptul că AI-ul va înțelege corect ce spune interlocutorul și va realiza o subtitrare corectă.

În al doilea rând, pentru că în aceeași tehnologie este integrată și o funcție de traducere în timp real, aceeași ochelari ar putea ajuta să comunice mai ușor persoanele care vorbesc limbi diferite.

Ceea ce se mai poate observa la acești ochelari, este că, deși au o ramă ceva mai groasă, arată aproape la fel ca o pereche obișnuită de ochelari. Asta spre deosebire de Google Glass, care, din cauza designului futurist, era privit cu suspiciune de oameni.

Google nu a prezentat și alte informații legate de viitorii săi ochelari de AR și nu a oferit nici o estimare privind data lansării pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
google
ochelari
ar
subtitrare
traducere