VIDEO Meta a prezentat casca de realitate virtuală Quest Pro

VIDEO Meta a prezentat casca de realitate virtuală Quest Pro
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 oct 2022

Compania condusă de Mark Zuckerberg a lansat casca de VR Meta Quest Pro, pe care vrea să o vândă cu nu mai puțin de 1.500 de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Quest Pro este un upgrade la Quest 2, care vine cu un nou design și noi tehnologii, dar și cu mai multe dezavantaje.

Două facilități majore oferă noua cască față de versiunea anterioară - un set de camere care urmăresc ochii și fața utilizatorului și funcția de video passthrough în culori.

Meta, introdusă pe lista organizațiilor ”teroriste și extremiste” în Rusia, de către serviciul rus de supraveghere financiară CITEȘTE ȘI Meta, introdusă pe lista organizațiilor ”teroriste și extremiste” în Rusia, de către serviciul rus de supraveghere financiară

Camerele care urmăresc fața și ochii utilizatorului au dublu rol. Pe de o parte, reacțiile utilizatorului vor fi transpuse avatarului din mediul virtual. Pe de altă parte, sistemul de procesare va randa detalii doar pentru zonele în care se uită utilizatorul. În acest fel, se reduce nivelul de sarcini, pentru că nu se mai procesează și alte detalii, care nu sunt văzute de utilizator.

Funcția passthrough video în culori este un pas intermediar spre realitatea augmentată. Imaginile filmate de camerele îndreptate spre exterior ale căștii sunt mutate în mediul virtual, permițând suprapunerea de obiecte virtuale în mediul real.

Noua cască se bazează pe chipset-ul Snapdragon XR2 Plus, are 12GB RAM și 256GB spațiu de stocare. Există două ecrane LCD, care creează câte o imagine cu 1800 x 1920 de pixeli pentru fiecare ochi.

Un mare downgrade vizează autonomia. Meta Quest Pro va ține cel mult două ore, ceea ce înseamnă o oră mai puțin decât Quest 2.

În plus, noua cască aduce și o creștere în greutate. La 722 de grame, aceasta ar putea să nu fie atât de comodă pentru cei care o poartă mai mult timp.

Meta Quest Pro va fi disponibilă în magazinul oficial al companiei din 25 octombrie și va costa 1.500 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
casca
realitate virtuală
quest pro