VIDEO Și aparatele foto pot cădea victimă hackerilor

VIDEO Și aparatele foto pot cădea victimă hackerilor
scris 17 aug 2019

Aparatele foto profesionale și nu numai pot să cadă victimă atacurilor de tip ransomware și să piardă accesul la propriile fotografii.

Specialiștii în securitate digitală de la Check Point Software avertizează asupra faptului că, deși nu sunt prima categorie de produse la care ne-am gândi când vine vorba de hackeri, aparatele foto pot cădea și ele victimă acestora.

Cei de la Check Point au descoperit în luna martie o problemă de securitate la aparatele DSLR Canon, problemă pentru care producătorul japonez tocmai a emis un update de firmware.

De asemenea, cei de la Canon își avertizează utilizatorii ca până la instalarea update-ului de securitate să evite conexiunile Wi-Fi și chiar să dezactiveze complet conexiunile de rețea ale aparatelor foto.

Telegram poate trimite mesaje fără să deranjeze destinatarul CITEȘTE ȘI Telegram poate trimite mesaje fără să deranjeze destinatarul

Vulnerabilitatea descoperită face parte din protocolul PTP (Picture Transfer Protocol) care nu include autentificare nici pe wireless, nici pe conexiunile cu fir.

Experții de Check Point au demonstrat pe un Canon EOS 80D cum poate fi accesat conținutul de pe cardul de memorie și cum pot fi criptate fotografiile pentru a cere recompensă de la posesorul camerei.

Un atac de tip ransomware ce vizează aparatele foto se poate dovedi foarte productiv pentru atacatori. Atât utilizatorii amatori, cât și cei profesioniști, ar putea alege opțiunea plății pentru a-și recupera fotografiile.

Problema afectează majoritatea aparatelor Canon, însă specialiștii avertizează că toate aparatele foto care folosesc protocolul PTP ar putea fi vulnerabile, chiar dacă încă nu au fost testate.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
securitate
foto
canon
hackeri
ransomware