VIDEO Sony a prezentat Xperia 1 IV, un smartphone cu zoom continuu

scris 11 mai 2022

Cel mai nou smartphone Sony punctează, cel puțin pe hârtie, pe partea de multimedia, impresionând prin noua cameră tele cu zoom continuu.

Principalul punct de atracție al noului smartphone Xperia 1 IV este, fără îndoială, sistemul de zoom continuu folosit de camera tele. Acesta facilitează o reglare mult mai fină, fără a intra în zona de mărire digitală, spre limita lungimii focale.

Camera tele are o lungime focală cuprinsă între 85mm și 125mm (echivalentul a 3,5 - 5X zoom), iar zoomul continuu se face simțit când lungimea focală se apropie de 125mm.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Toate camerele din dotare, inclusiv cea frontală, au acum 12MP. Sistemul foto de pe spate este compus din trei camere.

Camera principală are un senzor de 1/1.7”, o lungime focală de 24mm și stabilizare optică. Senzorul camerei ultra-wide măsoară 1/2.5” , iar camera tele are un senzor de 1/3.5”, cu stabilizare optică și focus automat.

Smartphone-ul are și declanșator fizic pentru camera foto, care folosește un sistem de declanșare în două faze, pentru focus și fotografiere, similar celui de pe camerele foto dedicate.

Filmarea se poate face în format 4K la 120 de cadre pe secundă.

Altfel, Xperia 1 IV are un ecran OLED 4K de 6,5 inch, cu 120Hz rată de împrospătare, care aduce câteva îmbunătățiri față de generațiile anterioare, printre care creșterea cu 50% a luminozității.

La interior există un chipset Snapdragon 8 Gen 1 cu opt nuclee și o soluție grafică Adreno 730. Spațiul de stocare poate fi de 256GB sau 512GB, însă memoria va fi în ambele cazuri de 12GB.

Bateria de 5.000mAh se încarcă cu 30W, ceea ce înseamnă că sunt necesare 30 de minute de ținut în priză pentru a ajunge de la 0% la 50%. Nu există încărcător în pachet, ceea ce n-ar trebui să reprezinte o problemă ținând cont că se folosește USB-C pentru alimentare.

Sony Xperia 1 IV va costa de la 1,400 de euro și va intra pe piața europeană în luna iunie.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
xperia 1 iv
smartphone
zom continuu