VIDEO WhatsApp adaugă o funcție de ștergere a fișierelor pentru eliberarea spațiului pe telefon

VIDEO WhatsApp adaugă o funcție de ștergere a fișierelor pentru eliberarea spațiului pe telefon
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 4 nov 2020

Cea mai folosită aplicație de chat va avea foarte curând un instrument pe care utilizatorii îl pot folosi cu ușurință pentru a șterge imaginile și clipurile care ocupă spațiu prețios pe smartphone.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dincolo de jocuri și servicii de streaming, aplicațiile de chat sunt printre cele mai mari consumatoare de spațiu pe device-urile mobile. Numeroasele fișiere primite și trimise de-a lungul timpului ajungă să ocupe mult spațiu de stocare și să ducă, indirect, la proasta funcționare a telefonului.

WhatsApp oferea până acum o modalitate de a vedea cât ocupă fișierele din cadrul unei convorbiri private sau grup și a le șterge pe toate în masă. Cu această funcție, utilizatorii putea să șteargă toate fișierele dintr-un chat.

Raspberry Pi lansează un PC ultra ieftin integrat într-o tastatură CITEȘTE ȘI Raspberry Pi lansează un PC ultra ieftin integrat într-o tastatură

Noul instrument este mai inteligent și mai practic, permițând utilizatorului să șteargă selectiv fișierele care nu-i sunt necesare pentru a elibera spațiu. Aici, conținutul este afișat ca thumbnail-uri și grupat pe categorii relevante. De exemplu, există o categorie cu toate fișierele mai mari de 5MB.

Această nouă facilitate permite utilizatorului să șteargă fișiere pentru a elibera spațiu, dar având în același timp posibilitatea de a păstra conținutul important - documente, fișiere pentru serviciu etc.

Pentru a accesa noul instrument, care va fi implementat pentru toți cei peste 2 miliarde de utilizatori pe parcursul următoarei săptămâni, se urmează calea Settings > Storage and data > Manage storage.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
fisiere
telefon