VIDEO Wordpress lansează versiunea 5.0, cu un nou editor pentru conținut

VIDEO Wordpress lansează versiunea 5.0, cu un nou editor pentru conținut
scris 7 dec 2018

Wordpress anunță al cincilea update major al platformei care stă la baza a 30% din toate site-urile web.

Cel mai răspândit CMS (content management system) lansează versiunea 5.0, numită Bebo, în onoarea muzicianului cubanez Bebo Valdés.

Cea mai importantă noutate din Wordpress 5.0 este noul editor modular de conținut. Fiecare element introdus, indiferent că este un paragraf de text, o imagine sau un video este considerată un bloc de conținut.

Blocurile de conținut pot fi configurate rapid, prin intermediul unui nou meniu lateral. De aici pot fi modificate, spre exemplu, dimensiunile imaginilor și pot fi adăugate link-uri.

Investigația SUA împotriva Huawei include și acuzații de fraude bancare CITEȘTE ȘI Investigația SUA împotriva Huawei include și acuzații de fraude bancare

Blocurile de conținut pot fi rearanjate și redimensionate ușor, cu mouse-ul, simplificând operațiuni care altfel ar fi necesitat editare în cod.

Pentru cei care nu vor aprecia noul editor, există acum un plugin care, odată instalat, reinstaurează editorul vechi. Acesta va beneficia de suport până în 2021.

Update-ul la Wordpress 5.0 aduce și o nouă temă implicită, Twenty Nineteen, care are în primul rând rolul de a exemplifica facilitățile noului editor de conținut. Această temă va reflecta fidel modificările făcute în editor, layout-ul site-ului fiind identic cu cel creat în noul editor.

Wordpress 5.0 poate fi descărcat de pe site-ul oficial wordpress.org sau poate fi instalat automat, direct din modulul de administrare.

viewscnt
Afla mai multe despre
wordpress
blog
internet
cms