Wall Street Journal: Google permite dezvoltatorilor de software să citească gmail-urile

Wall Street Journal: Google permite dezvoltatorilor de software să citească gmail-urile
scris 3 iul 2018

Google permite angajaților a sute de dezvoltatori software să citească mesajele private ale utilizatorilor Gmail, a relatat luni publicația The Wall Street Journal, citată de Business Insider.

În urmă cu un an, Google a promis să oprească scanarea inbox-urilor utilizatorilor Gmail, dar compania nu a făcut prea multe pentru a le proteja de dezvoltatorii de software din afara companiei, potrivit publicației.

Utilizatorii Gmail care au optat pentru servicii de email de bază, servicii de comparare a prețurilor cumpărăturilor și servicii de planificare a itinerariilor călătoriilor sunt cei mai expuși ca mesajele lor să fie citite, scrie News.ro.

RCS&RDS reduce suprataxele de roaming. Noile tarife CITEȘTE ȘI RCS&RDS reduce suprataxele de roaming. Noile tarife

Sute de dezvoltatori de aplicații scanează electronic inbox-urile oamenilor care s-au înscris pentru unele dintre aceste programe, iar în unele cazuri angajații acestora citesc emailurile.

Reprezentanții Google au refuzat să comenteze.

Informația a apărut într-un moment prost pentru Google și Gmail, cel mai utilizat serviciu de email din lume, cu 1,4 miliarde de utilizatori.

Toate companiile mari de tehnologie sunt presate de Statele Unite și Europa să facă mai mult pentru protejarea vieții private a utilizatorilor și pentru a fi mai transparente în legătură cu părțile care au acces la datele oamenilor.

Supravegherea mai strictă a urmat scandalului legat de firma de consultanță politică Cambridge Analitica, care între timp a intrat în faliment, care este acuzată că a folosit în mod ilegal informațiile personale a peste 80 de milioane de utilizatori ai Facebook, pentru a influența alegerile în Statele Unite.

viewscnt
Afla mai multe despre
wall street journal
google
gmail