Startup-ul Celonis primește o evaluare de 1 miliard de dolari și intră în clubul unicornilor

Startup-ul Celonis primește o evaluare de 1 miliard de dolari și intră în clubul unicornilor

Fondatorii Celonis: Martin Klenk (S), Bastian Nominacher (C) și Alexander Rinke

Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 3 iul 2018

Startup-ul german Celonis, specializat în tehnici de data mining, a devenit cel mai recent unicorn, fiind evaluat la 1 miliard de dolari după finalizarea unei noi runde de finanțare de la investitori existenți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Celonis a atras, 50 milioane de dolari de la Accel și 83North, investitori cooptați în vara anului 2016, în cadrul unei runde de finanțare de tip Serie A. Noua rundă de finanțare Serie B evaluează firma la 1 miliard de dolari.

Fondată în 2011 de trei tineri antreprenori germani, compania are sedii la Munchen și New York și aproximativ 400 de angajați. Celonis folosește inteligența artificială și machine learning pentru a optimiza operațiunile companiilor, având în portofoliu clienți precum Siemens, GM, Bayer, Airbus și Vodafone.

Start-up-ul Revolut, lansat și în România pentru transfer de bani în diferite valute și criptomonede, devine “unicorn” CITEȘTE ȘI Start-up-ul Revolut, lansat și în România pentru transfer de bani în diferite valute și criptomonede, devine “unicorn”

Fondurile atrase în noua rundă de finanțare vor fi folosite pentru sprijinirea planurilor de expansiune și creșterea numărului de angajați.

De la începutul anului, peste 22 de companii au intrat în clubul “unicornilor”, rezervat companiilor private a căror valoare se ridică la cel puțin 1 miliard de dolari, printre acestea aflându-se și startup-ul UiPath, fondat de românii Daniel Dines și Marius Tîrcă, precum și compania estoniană de ride-sharing Taxify, care a deschis recent un birou la București.

Potrivit datelor CB Insights, numărul unicornilor se ridică în prezent la 248, aceștia având o valoare cumulată de aproximativ 826 miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
celonis
unicorn
finantare
accel
evaluare
data mining