WhatsApp are o nouă aplicație pentru Windows

WhatsApp are o nouă aplicație pentru  Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 nov 2021

WhatsApp a lansat, în versiune beta, o aplicație nativă pentru Windows, care funcționează independent de telefonul mobil.

Urmărește-ne și pe Google News

La multe luni distanță de momentul în care a anunțat că lucrează la suportul multi-device, care va face ca aplicațiile WhatsApp instalate pe alte dispozitive să funcționeze independent de telefon, compania deținută de Meta lansează o versiune beta a unei aplicații native pentru Windows.

Noua aplicație poate fi găsită și instalată din magazinul oficial de aplicații pentru Windows, Microsoft Store, de unde vor fi preluate și viitoarele update-uri.

Meta închide una din aplicațiile companiei CITEȘTE ȘI Meta închide una din aplicațiile companiei

Marele atuu al noii iterații este chiar funcționalitatea multi-device. După autentificarea inițială, aplicația va funcționa independent - datele vor fi transferate direct spre și dinspre PC-ul cu Windows, fără a mai nevoie de telefonul mobil în rol de intermediar.

În plus, pentru că este bazată pe UWP (Universal Windows Platform), aplicația folosește sistemul de notificări din Windows. Acestea vor fi afișate în meniul de notificări al sistemului de operare, inclusiv atunci când aplicația este închisă.

În rest, nu lipsesc facilitățile importante ale serviciului, de la criptarea E2E a transferului de date, până la apelurile de voce și audio. Există inclusiv o funcție de scriere prin dictare.

Și, chiar dacă este vorba de o versiune de test, aplicația este stabilă și nu par să existe bug-uri grave, care să nu recomande folosirea acesteia în faza actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
aplicație
windows