WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter

WhatsApp lansează Channels, un feed echivalent cu Facebook sau Twitter
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2023

Meta a anunțat lansarea Channels, un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp, care le permite utilizatorilor să își vizualizeze propriile postări, la fel ca pe Facebook sau Twitter (care a devenit acum X), potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Channels este acum disponibil în 150 de țări, potrivit unui comunicat de presă al Meta, dar, potrivit mai multor utilizatori WhatsApp din Statele Unite, se pare că această funcție nu este încă accesibilă în țara de origine a Meta, arată Hotnews.

Întrebată de AFP cu privire la lista țărilor vizate, Meta nu a răspuns imediat.

Franța oprește vânzările de iPhone 12 ale Apple din cauza radiațiilor prea mari CITEȘTE ȘI Franța oprește vânzările de iPhone 12 ale Apple din cauza radiațiilor prea mari

În regiunile în care produsul a fost lansat, utilizatorii WhatsApp pot acum să urmărească un cont care oferă un canal, iar apoi să vizualizeze mesajele postate într-o secțiune separată de comunicările obișnuite de pe platformă.

La fel ca alte rețele precum X (fostul Twitter) sau Facebook, utilizatorii pot reacționa la mesaje prin comentarii sau emoticoane. Channels amintește, de asemenea, de o funcție deja disponibilă pe o altă rețea de mesagerie, Telegram.

Meta subliniază confidențialitatea Channels, deoarece niciun utilizator WhatsApp nu poate ști ce canale urmărește un alt cont.

De asemenea, platforma permite administratorilor unui canal să refuze, fără justificare, să permită unui utilizator să urmărească conținutul produs de acesta.

Declin de peste 4% al acțiunilor Alibaba după ce fostul CEO a renunțat la conducerea diviziei de cloud computing CITEȘTE ȘI Declin de peste 4% al acțiunilor Alibaba după ce fostul CEO a renunțat la conducerea diviziei de cloud computing

Deocamdată, crearea unui canal este limitată la anumiți utilizatori, dar Meta intenționează să deschidă această facilitate pentru toate conturile „în lunile următoare”.

Meta caută în mod regulat să ofere noi funcționalități pe platformele sale existente și chiar noi rețele, urmând exemplul Threads, concurentul X lansat la începutul lunii iulie.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
channels