Windows 11 nu va mai putea fi instalat fără o conexiune la internet și un cont Microsoft

Windows 11 nu va mai putea fi instalat fără o conexiune la internet și un cont Microsoft
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 21 feb 2022

După Windows 11 Home anul trecut, Microsoft va condiționa în curând de o conexiune la internet plus logarea într-un cont online și instalarea versiunii Pro a celui mai nou sistem de operare al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Microsoft vrea neapărat să intre în posesia datelor personale ale numeroșilor utilizatori de Windows, astfel că a decis să condiționeze instalarea Windows 11 Pro, la fel ca Windows 11 Home, de conectarea la un cont Microsoft în timpul procesului.

În curând, procesul de instalare nu va mai putea fi realizat fără o conexiune la internet, pentru a scăpa de logarea într-un cont Microsoft. Logarea într-un cont Microsoft va deveni obligatorie pentru instalarea ambelor versiuni de Windows 11.

Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil CITEȘTE ȘI Numărul conturilor Google compromise de hackeri a scăzut considerabil

Utilizatorii care nu voiau să aibă de a face cu conturile Microsoft, deconectau PC-ul de la internet în timpul instalării și creau un cont local, pe modelul dinainte de Windows 10.

Schimbarea este testată în prezent și va deveni activă, cel mai probabil, în câteva luni.

Singura cale de scăpare pe care utilizatorii o mai au este să folosească un cont Microsoft creat special în acest scop, din care să se delogheze după instalare și să creeze un cont local. Asta, cel puțin până când Microsoft va decide să elimine complet conturile locale.

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 11
microsoft