Windows 12 ar putea fi lansat mai devreme decât se aștepta

Windows 12 ar putea fi lansat mai devreme decât se aștepta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 18 iul 2022

Microsoft pare să fi schimbat, din nou, strategia de actualizare a sistemului de operare al companiei, existând șanse ca peste doar doi ani să fie lansat Windows 12.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

În 2015, când a lansat Windows 10, Microsoft a renunțat la ciclul de trei ani pentru update-urile majore și a pus accent pe „Windows as a service”, ceea ce a făcut ca locul unui update major la trei ani să fie luat de câte două pachete de update-uri pe an.

Windows 10 ar fi trebuit să fie ultima versiune a sistemului de operare care să poarte un astfel de indicator. Sistemul de operare trebuia să rămână cu acest nume și să primească update-uri în mod constant, însă, fără a mai exista noi versiuni majore.

Aplicațiile au ajuns să aducă mai mulți bani decât jocurile CITEȘTE ȘI Aplicațiile au ajuns să aducă mai mulți bani decât jocurile

Lucrurile s-au schimbat în mod evident când a fost lansat Windows 11, iar acum, conform Windows Central, Microsoft vrea să revină înapoi la strategie de lansare a unui update major o dată la trei ani.

Asta înseamnă că, după un Windows 11 lansat anul trecut, Windows 12 urmează să fie lansat în 2024.

Revenirea la update-urile lansate la fiecare trei ani și la versiunile majore de Windows nu înseamnă neapărat că sistemul de operare va primi mai multe inovații și noutăți. Din contră, pentru că domină piața fără aibă vreun rival, Microsoft nu pare a-și da silința pentru a aduce noutăți notabile sau măcar a crea mai puține probleme și bug-uri prin propriile update-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows 12