Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo - alianță pentru atragerea aplicațiilor din afara Chinei

Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo - alianță pentru atragerea aplicațiilor din afara Chinei
scris 7 feb 2020

Cei patru producători chinezi au format o alianță care are ca scop să încurajeze dezvoltatorii din afara Chinei să-și posteze produsele în cadrul propriilor magazine de aplicații.

Indisponibilitatea în China a magazinului oficial de aplicații pentru Android, Google Play, reprezintă o oportunitate pentru producătorii chinezi, care își propun să profite mai bine de pe seama ei unindu-și eforturile.

Astfel, Xiaomi, Huawei, Oppo și Vivo au creat ceea ce ei numesc Global Developer Service Alliance. Scopul este crearea unei platforme prin care dezvoltatorii din afara Chinei să-și poată publica aplicațiile și jocurile în magazinele membrilor alianței.

FOTO Samsung a făcut deja publice imagini oficiale cu Galaxy S20 CITEȘTE ȘI FOTO Samsung a făcut deja publice imagini oficiale cu Galaxy S20

Lansarea platformei a fost inițial programată pentru luna martie. Evoluția coronavirusului ar putea întârzia, însă, acest plan.

Cei patru producători chinezi dețin împreună 40% din piața de smartphone-uri, conform datelor pentru ultimul trimestru al anului trecut.

Oppo și Vivo sunt amândoi deținuți de compania chineză, BBK Electronics.

Magazinele de aplicații, precum Google Play și App Store, percep dezvoltatorilor un procent de 30% din venituri.

O astfel de sursă de venit ar fi mai mult decât binevenită pentru producătorii chinezi, care preferă să vândă telefoanele cu o marjă mică de profit, pentru a se bate cu giganți precum Samsung și Apple.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
huawei
oppo
vivo
china