Xiaomi Mix Fold 2 este un smartphone pliabil mai subțire decât Samsung Galaxy Z Fold4

Xiaomi Mix Fold 2 este un smartphone pliabil mai subțire decât Samsung Galaxy Z Fold4
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 15 aug 2022

La puțin timp după ce Samsung și-a prezentat noua serie de smartphone-uri pliabile, Xiaomi a ieșit cu propriul telefon pliabil, care, parcă special pentru a lua fața producătorului coreean, este chiar mai subțire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

A doua generație a seriei de smartphone-uri pliabile dezvoltate de Xiaomi, Mix Fold 2, are numai 5,4 milimetri grosime atunci când este deschis, atât doar cât să poată găzdui portul USB-C. Când este pliat, telefonul are o grosime de 11,2 milimetrii.

Spre comparație, Galaxy Z Fold4 are o grosime de 6,3 milimetrii când este deschis și 15,8 milimetrii când este pliat. Scăderea greutății și grosimii este esențială pentru creșterea în popularitate a acestui tip de dispozitive.

Facebook și Instagram - acuzate că ar urmări fiecare mișcare a utilizatorilor de iPhone CITEȘTE ȘI Facebook și Instagram - acuzate că ar urmări fiecare mișcare a utilizatorilor de iPhone

Problema este că, pentru a ajunge la aceste dimensiuni, Xiaomi a sacrificat bateria. Aceasta are acum o capacitate de 4,500mAh, de la 5.020mAh cât avea primul model din serie.

Mix Fold 2 are un ecran exterior de 6,56 inch, în vreme ce ecranul principal, folosit atunci când telefonul este deschis (nepliat) măsoară 8,02 inch. Ambele ecrane au 120Hz rată de împrospătare, HDR10+ și o luminozitate de 1.000 niți.

Alături de camera foto principală (wide) de 50 MP, f/1.8, mai există o cameră tele de 8 MP, f/2.6 și una ultrawide de 13 MP, f/2.4. Camera frontală are 20 MP.

Smartphone-ul celor de la Xiaomi se bazează pe platforma Snapdragon 8+ Gen 1, cu 12GB RAM și 256GB/512GB/1TB spațiu de stocare.

Deocamdată Mix Fold 2 a fost lansat doar în China, unde costă de la aproximativ 1.340 de dolari. Nu se cunoaște acum când va avea loc lansarea globală.

viewscnt
Afla mai multe despre
xiaomi
mix fold 2
smartphone pliabil