YouTube anunță mai multe îmbunătățiri de design și funcționalitate

YouTube anunță mai multe îmbunătățiri de design și funcționalitate
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 27 oct 2022

YouTube a lansat o serie de modificări de layout, care încearcă să îmbunătățească funcționalitatea serviciului și experiența utilizatorilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Cel mai mare serviciu de video online lansează un mod ambiental cu eșantionare dinamică a culorilor în funcție de nuanțele  predominante din cadrul clipurilor video urmărite.

Paginile web ale clipurilor video și cele ale playlist-urilor își vor schimba automat fundalul, preluând una din culorile clipurilor redate. Ideea aici este ca fundalul să distragă cât mai puțin atenția de la video.

Spotify se plânge că Apple îi pune bețe în roate CITEȘTE ȘI Spotify se plânge că Apple îi pune bețe în roate

Noul mod ambiental va fi folosit atunci când este activ dark mode. Acesta din urmă folosește acum o nuanță și mai închisă, tot pentru a nu distrage atenția utilizatorului de la clipul video (și reclame).

Cu aceeași ocazie, YouTube lansează o funcție pinch-to-zoom pentru video. Aceasta va permite mărirea clipurilor video la fel cum pot fi mărite fotografiile pe telefon.

În fine, tot acum este îmbunătățită derularea clipurilor video, care se va putea face mai precis. În acest scop, când utilizatorul derulează înainte sau înapoi, YouTube va afișa progresul cadru cu cadru.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video
design