YouTube dezactivează comentariile clipurilor cu copii

YouTube dezactivează comentariile clipurilor cu copii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 1 mar 2019

Comentariile postate la clipurile de pe YouTube care implică minori urmează să fie șterse în lunile următoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Doar un număr mic de canale pentru copii vor mai avea secțiune de comentarii, dar și în cazul acestora va exista o condiție. Acestea vor trebui să monitorizeze cu mare atenție comentariile postate la propriile filmări.

Decizia YouTube bine după ce mai multe companii, printre care Disney și Nestlé, au decis să întrerupă cumpărarea de reclame pe YouTube după ce au constatat că reclamele lor rulau alături de clipuri care aveau comentarii nepotrivite la adresa copiilor.

Prima reacție YouTube a venit deja și a constat în ștergerea câtorva zeci de milioane de comentarii, împreună cu peste 400 de canale asociate cu postarea acestor comentarii.

Huawei pledează nevinovat în procesul în care este acuzat de furt de secrete comerciale CITEȘTE ȘI Huawei pledează nevinovat în procesul în care este acuzat de furt de secrete comerciale

Oficialii YouTube spun că au lansat și o versiune îmbunătățită a algoritmului de monetizare a comentariilor care ar fi mult mai eficient în identificarea și eliminarea comentariilor nepotrivite care vizează copii.

Eficiența noului algoritm ar fi de două ori mai mare decât versiunea anterioară, se arată într-o comunicare oficială menită să liniștească brandurile și companiile de publicitate îngrijorate de faptul că le-ar putea fi afectată imaginea.

Pe de altă parte, YouTube încearcă să liniștească și creatorii de conținut care se tem că vor fi afectați de noile schimbări. Cei de la YouTube spun că monetizarea creatorilor de conținut nu va fi afectată.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
comentarii
minori