YouTube va bloca tot conținutul anti-vaccinare

YouTube va bloca tot conținutul anti-vaccinare
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2021

 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

YouTube va bloca tot conținutul anti-vaccinare, trecând dincolo de interdicția informațiilor false despre vaccinul destinat Covid-19, pentru a include conținutul care include dezinformări legate de vaccinurile aprobate, a anunțat compania, printr-o postare pe blog, transmite Reuters.

Exemplele despre conținutul care nu va fi permis pe YouTube includ afirmațiile că vaccinul pentru gripă provoacă infertilitate și că vaccinul MMR, care protejează împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei, poate provoca autism, potrivit politicilor YouTube, scrie News.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Compania online deținută de grupul Alphabet interzice și canalele asociate cu mai mulți activiști anti-vaccinare cunoscuți, între care Robert F. Kennedy Jr. și Joseph Mercola, a spus un purtător de cuvânt al YouTube.

Un comunicat al lui Mercola afirmă: ”Suntem uniți la nivel mondial, nu vom trăi în frică, vom rămâne împreună și ne vom recâștiga libertățile”.

Kennedy nu a răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Măsurile au fost luate în timp ce YouTube și alți giganți ai tehnologiei, cum sunt Facebook și  Twitter, au fost criticați pentru că nu iau măsuri suficiente pentru a opri răspândirea de informații false legate de sănătate pe website-urile lor.

Samsung Electronics va investi în Texas 17 miliarde de dolari pentru a produce cipuri logice avansate CITEȘTE ȘI Samsung Electronics va investi în Texas 17 miliarde de dolari pentru a produce cipuri logice avansate

Dar, chiar dacă YouTube adoptă o politică mai fermă împotriva dezinformării, este criticată la nivel mondial.

Marți, canalele de limbă germană ale televiziunii publice ruse RT au fost excluse de pe platforma YouTube pentru că ar fi încălcat politicile companiei americane privind dezinformarea legată de Covid-19.

Miercuri, Rusia a descris măsura drept ”o agresiune fără precedent asupra informației” și a amenințat că va bloca YouTube.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
coronavirus