Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori

Zoom implementează un serviciu pentru autentificarea în doi factori
scris 22 sep 2020

Zoom a implementat un serviciu pentru autentificarea cu doi factori (2FA) în aplicațiile sale web, desktop și mobile, prin care permite utilizatorilor să dubleze securitatea propriilor conturi cu un strat suplimentar de protecție, scrie blogul din România al companiei de securitate cibernetică, Eset.

"Pe scurt, sistemele 2FA permit utilizatorilor să treacă peste provocările de autentificare care au nevoie de informații din două surse diferite. Există trei factori de autentificare clasici care sunt utilizați în mod obișnuit - ceva ce știți, cum ar fi o parolă sau un cod PIN, ceva ce aveți, cum ar fi chei fizice sau aplicații de autentificare și ceva personal, acest pas include date biometrice, cum ar fi amprentele digitale sau scanări ale retinei", notează sursa citată.

Reprezentanții platformei de videoconferință au precizat faptul că vor pune la dispoziție noua caracteristică pentru toți utilizatorii săi, inclusiv pentru cei care folosesc varianta gratuită a platformei, scrie Agerpres.

Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax CITEȘTE ȘI Microsoft plătește 7,5 miliarde de dolari în numerar pentru producătorul de jocuri ZeniMax

"Cu modalitatea 2FA propusă de Zoom, utilizatorii au opțiunea de a folosi aplicații de autentificare care acceptă protocolul Time-Based One-Time Password (TOTP) (cum ar fi Google Authenticator, Microsoft Authenticator, sau FreeOTP), sau de a permite Zoom să trimită un cod prin SMS sau apel telefonic, ca al doilea factor al procesului de autentificare în cont", au explicat oficialii Zoom, citați de Eset România.

În plus, compania permite utilizatorilor să utilizeze coduri de recuperare pentru a se conecta la conturile lor în cazul în care dispozitivul lor este pierdut sau furat.

viewscnt
Afla mai multe despre
zoom