Liberty Galați - cele mai bune rezultate trimestriale începând din 2008

Liberty Galați - cele mai bune rezultate trimestriale începând din 2008
scris 28 iun 2021

Liberty Galați a raportat pentru primul trimestru al anului o cifră de afaceri de 1,77 miliarde de lei (359 milioane de euro) și EBITDA (profit operațional înainte de scăderea amortizărilor, dobânzilor și impozitul pe profit) de 256 milioane de lei (52 milioane de euro), cele mai bune rezultate trimestriale înregistrate din 2008 până în prezent. 

Liberty Galați, fostul SIDEX, este deținut de conglomeratul GFG Alliance al familiei miliardare indiene Gupta.

Este o continuare a evoluției  pozitive din cea de-a doua jumătate a anului trecut. În 2020, Șiberty Galați a înregistrat o cifră de afaceri de aproape 4,7 miliarde de lei (1 miliard de euro) și EBITDA de 187 milioane de lei (38 milioane de euro).

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Compania este în prezent în cursul unei creșteri semnificative de producție, atingându-se aproximativ 531.000 de tone în primul trimestru al anului 2021. Acest lucru se compară cu cele aproape 2 milioane de tone de oțel livrate în 2020, realizate în pofida faptului că prima jumătate a anului 2020 a fost afectată de provocarea extrem de dificilă cu care s-a confruntat piața europeană a oțelului și exacerbată de pandemia Covid-19, aspecte care au forțat un număr de clienți-cheie să își oprească  operațiunile. 

Echipa de conducere accelerează acum pregătirea unei game de proiecte pentru îmbunătățirea infrastructurii existente și a calității portofoliului de produse, precum și a inițiativelor strategice care vor sprijini transformarea Combinatului într-un furnizor GREENSTEEL, neutru de carbon, până în 2030. Acestea includ implementarea a două cuptoare cu arc electric, o instalație de reducere directă a fierului, o capacitate care să producă hidrogen precum și parcuri de energie regenerabilă solară și eoliană. Aceste proiecte vor fi susținute de colaborări cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, cu un institut de cercetare-dezvoltare și se vor concretiza în teme de cercetare care vor spori capacitatea Combinatului de a utiliza tehnologia de fabricare a oțelului bazată pe hidrogen.

„Rezultatele pentru primul trimestru sunt cele mai bune pe care le-am văzut de mulți ani încoace, dar ne așteptăm la rezultate chiar mai bune în al doilea trimestru”, spune Aida Nechifor, Directorul General al Liberty Galați, de la 1 iunie 2021

Grupul Liberty Steel, controlat de conglomeratul GFG Alliance al familiei miliardare indiene Gupta, a desemnat-o recent pe Aida Nechifor în funcția de Director General al combinatului siderurgic Liberty Galați, fostul SIDEX.

Aida Nechifor, care lucrează în combinat de 20 de ani, este prima femeie care vine la conducerea unității în cei 55 de ani de istorie a unității.

Ea este și prima femeie în fruntea unui producător de oțel din România. Aida va avea și responsabilități de conducere a LIBERTY Skopje, o unitate din Macedonia de Nord.

viewscnt
Afla mai multe despre
liberty galați
aida nechifor