Mastercard și phyre lansează un nou portofel digital pe piața din România

Mastercard și phyre lansează un nou portofel digital pe piața din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 dec 2018

Mastercard și fintech-ul phyre au anunțat, joi, lansarea portofelului digital phyre pe piața din România, care le permite utilizatorilor să-și înroleze în aplicație orice card care permite plăți, indiferent de emitent.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Utilizatorii pot achita la orice terminal POS din lume care suportă tehnologia contactless sau online, pot efectua transferuri de bani între prieteni, instant și fără comision, sau își pot înregistra toate cardurile de fidelitate pe care le dețin și le pot utiliza direct prin intermediul smartphone-ului, potrivit companiei. În plus, consumatorii își pot urmări cheltuielile, pot căuta oferte personalizate de la comercianții lor preferați și își pot utiliza voucherele și cupoanele atunci când fac cumpărături, scrie News.ro.

Utilizatorii pot comanda gratuit un card virtual.

FOTO Pe fondul lipsei de personal pe piața locală, Lidl lansează o campanie inedită, pe aeroporturi și la vamă, pentru a-i convinge pe românii din străinătate să revină în țară CITEȘTE ȘI FOTO Pe fondul lipsei de personal pe piața locală, Lidl lansează o campanie inedită, pe aeroporturi și la vamă, pentru a-i convinge pe românii din străinătate să revină în țară

Cardul va putea fi controlat de pe smartphone, utilizatori primind alerte gratuite pentru fiecare plată efectuată și urmărind toate tranzacțiile din aplicație. De asemenea, toți utilizatorii phyre au opțiunea de a comanda, în mod gratuit, un card virtual Mastercard pentru plăți online securizate.

”Cardul poate fi blocat pe orice perioadă de timp și deblocat atunci când este necesar unei tranzacții online. În primele 12 luni de la activare, phyre nu percepe comisioane de administrare, urmând ca după încheierea unui an de utilizare, consumatorii să achite lunar o sumă modică de 1 euro”, se arată în comunicat.

Plățile mobile realizate contactless prin aplicația phyre funcționează datorită tehnologiei inteligente de plată Mastercard Digital Enablement Service (MDES). MDES utilizează „tokenizarea” ca standard al industriei și permite plăți electronice, care pot fi realizate prin intermediul telefoanelor mobile și prin intermediul altor dispozitive de comerț pentru plățile de zi cu zi.

Cardul tokenizat alocat unui smartphone echipat cu tehnologia Near Field Communication (NFC) îi permite telefonului mobil să comunice cu orice POS contactless din întreaga lume. Tot ce trebuie să facă un utilizator ca să poată plăti este să apropie dispozitivul mobil de terminalul POS, așa cum face și în cazul cardului contactless, potrivit companiei.

”Toți utilizatorii phyre pot face plăți și pot trimite sau le pot cere bani prietenilor, fără niciun cost suplimentar. Transferurile de bani între prieteni sunt tot mai căutate, fiind un serviciu foarte util atunci când trebuie împărțite facturi sau cand trebuie trimiși bani în străinătate. Destinatarul primește banii instant și îi poate cheltui imediat”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
mastercard
portofel digital