Ministerul Educației a omologat primul joc de educație financiară pentru copii

Ministerul Educației a omologat primul joc de educație financiară pentru copii
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2018

“Kids – o afacere de succes” este prima aplicație de educație financiară destinată copiilor cu vârstă între 7-10 ani omologată de Ministerul Educației Naționale. Jocul este disponibil pentru Android și iOS.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Jocul a fost lansat de Asociația pentru Promovarea Performanței ȋn Educație (APPE) în parteneriat cu Alpha Bank România și dezvoltatorul Tara Interactive a fost omologat de Ministerul Educației Naționale, potrivit unui comunicat de presă.

Aplicația este combinație de jocuri educaționale, rezolvarea problemelor și chestionare, care aduce în atenția copiilor primele noțiuni de educație financiară și antreprenoriat, cum ar fi economisirea, gestionarea cheltuielilor sau stabilirea de obiective.

Aceasta este destinată copiilor din clasele primare, iar odată cu omologarea primită din partea Ministerului Educației Naționale va putea fi folosită că suport în cadrul orelor de educație financiară.

ULTIMA ORĂ Fondatorii Dedeman au cumpărat 23% din acțiunile Alro, cu peste 100 milioane euro CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Fondatorii Dedeman au cumpărat 23% din acțiunile Alro, cu peste 100 milioane euro

“În predarea educației financiare în școlile din România, urmărim aplicarea celor mai bune practici din Uniunea Europeană (recomandate atât de OECD, cât și de BCE) cum ar fi: utilizarea aplicațiilor informatice sau digitalizarea manualelor. Educația financiară reprezintă inovație în educație prin metodele și tehnicile moderne de predare utilizate, prin dezvoltarea creativității și gândirii logico-matematice la elevi, prin îmbinarea formalului cu non-formalul și prin interdisciplinaritatea materiei de studiu (sunt îmbinate noțiuni de matematică financiară, limba română, desen, istorie, geografie, comunicare, antreprenoriat etc).” a declarat Ligia Georgescu-Golosoiu, Președinte APPE.

“Educația financiară este o prioritate pentru Alpha Bank România, concretizată în sprijinirea a numeroase inițiative din acest domeniu: de la Olimpiada Micilor Bancheri, editarea de manuale de educație financiară și până la această prima aplicație de educație financiară pentru copiii din clasele primare” a declarat Tiberiu Mercurian, director Direcția Marketing, Alpha Bank România.

Aplicația "Kids - o afacere de succes” este disponibilă pentru descărcare pe iOS și Android din paginile dedicate aplicațiilor, dar și de pe www.alphabank.ro și www.appe.ro .

viewscnt
Afla mai multe despre
educatie financiara