21st Century Fox a investit 6,5 milioane de dolari într-un site automobilistic inițiat de fosta echipă ”Top Gear”

21st Century Fox a investit 6,5 milioane de dolari într-un site automobilistic inițiat de fosta echipă ”Top Gear”
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2016

Compania 21st Century Fox, condusă de Rupert Murdoch, a investit 6,5 milioane de dolari într-un site dedicat iubitorilor de automobile, inițiat de fosta echipă a emsiunii ”Top Gear” - prezentatorii Jeremy Clarkson, James May, Richard Hammond și de producătorul Andy Wilman, informează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fosta echipă Top Gear a plecat de la BBC anul trecut și lucrează în prezent la ”Grand Tour” pentru Amazon, care va debuta în această toamnă. Între timp, cei patru au început să lucreze la site-ul DriveTribe.com, descris drept ”hub-ul digital al lumii dedicate motoarelor”, care le permite utilizatorilor din comunitate, precum și profesioniștilor și creatorilor de materiale video să încarce conținut, scrie News.ro.

Cei patru lucrează cu Ernesto Schmitt, care a realizat aplicația Zeebox, cu una dintre persoanele din spatele BBC iPlayer, Anthony Rose.

”Suntem încântați că 21st Century Fox este interesată de aventura noastră și suntem nerăbdători să lucrăm cu ei la redefinirea felului în care audiențele descoperă și se implică în conținut, prin intermediul tehnologiei și comunității”, a spus Ernesto Schmitt, director executiv al DriveTribe.

Directorul executiv al Fox Networks Group, Peter Rice, a spus că a fost impresionat de ingeniozitatea platformei DriveTribe.

”Suntem încântați să colaborăm cu echipa DriveTribe în această nouă abordare a conținutului digital și să îi ajutăm să își dezvolte afacerea la nivel mondial”, a spus Peter Rice.

Directorul de conținut al DriveTribe este Cate Sevilla, fost editor manager al BuzzFeed UK.

Calcul: Care este impactul creșterii contribuțiilor pentru angajați asupra salariilor CITEȘTE ȘI Calcul: Care este impactul creșterii contribuțiilor pentru angajați asupra salariilor

Cea mai recentă ediție a show-ului ”Top Gear” i-a avut în calitate de coprezentatori pe Chris Evans - o vedetă a radiodifuziunii britanice - și Matt LeBlanc - unul dintre actorii din distribuția serialului ”Friends”. Cei doi l-au înlocuit pe Jeremy Clarkson, care a fost concediat de BBC anul trecut, după ce a agresat fizic și verbal un producător al emisiunii.

Alături de Chris Evans și Matt LeBlanc, sezonul ”Top Gear” i-a avut în rândul coprezentatorilor, printre alții, pe pilotul german de curse Sabine Schmitz, Eddie Jordan - un celebru pilot de Formula 1 - și jurnalistul specializat în automobilism Rory Reid.

Jeremy Clarkson și cei doi colegi coprezentatori de la ”Top Gear” lucrează în prezent la un nou show dedicat sportului automobilistic, ce este produs de platforma online Amazon. Noua emisiune se numește ”The Grand Tour” și va avea premiera în toamna acestui an.

Emisiunea ”Top Gear” a generat numeroase controverse de-a lungul anilor, fiind considerată ofensatoare, prin glumele prezentatorilor săi, față de argentinieni, mexicani și șoferii de tir din anumite țări.

Chris Evans a demisionat de la emisiunea ”Top Gear”, pentru care a prezentat șase episoade. De la debutul noului sezon, în luna mai, Chris Evans s-a confruntat cu numeroase critici din partea fanilor show-ului. Potrivit The Mirror, o parte dintre critici s-au referit la stilul său ”țipător” de a prezenta.

Ultimul episod al primei ediții ”Top Gear” prezentată de Chris Evans a înregistrat o audiență mai mică decât orice episod al show-ului din perioada în care a fost prezentat de Jeremy Clarkson, respectiv 1,9 milioane de telespectatori. Niciun episod din ”era Clarkson”, care a început în anul 2002, nu a fost urmărit de mai puțin de două milioane de telespectatori, potrivit The Guardian.

viewscnt
Afla mai multe despre
21st century fox
top gear