CEO-ul YouTube, una dintre cele mai proeminente femei din Silicon Valley, demisionează

CEO-ul YouTube, una dintre cele mai proeminente femei din Silicon Valley, demisionează
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 16 feb 2023

Susan Wojcicki, una dintre cele mai proeminente femei din Silicon Valley, demisionează din postul de CEO al YouTube, pe care îl ocupă din  2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Susan Wojcicki este CEO YouTube din februarie 2014, după ce anterior, începând cu 1999, a fost responsabilă de design la Google.

„Astăzi, după aproape 25 de ani aici, am decis să mă retrag din rolul meu de șef al YouTube și să încep un nou capitol, concentrat pe familia mea, sănătatea și proiectele personale care mă pasionează”, a anunțat Wojcicki într-o scrisoare către angajați.

ULTIMA ORĂ Vivre Deco renunță la planul de restructurare, negocierile cu creditorii au eșuat. Posibilă intrare în insolvență CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Vivre Deco renunță la planul de restructurare, negocierile cu creditorii au eșuat. Posibilă intrare în insolvență

Neal Mohan, directorul de produse al companiei, va prelua funcția de director executiv.

Andrea Faville, purtătoare de cuvânt la YouTube, a refuzat să comenteze starea de sănătate a CEO-ului demisionar. În ultimele luni, Wojcicki a părut să reducă aparițiile publice, ratând, de exemplu, evenimentul „Made on YouTube” din septembrie.

Ea va rămâne consilier la Alphabet, compania-mamă a Google și a YouTube.

ANAF poate lansa o strategie media pentru bogați, să-i convingă să-și achite taxele CITEȘTE ȘI ANAF poate lansa o strategie media pentru bogați, să-i convingă să-și achite taxele

Demisia survine plecărilor altor femei proeminente, precum Sheryl Sandberg, care a fost director de operațiuni la Meta și a părăsit postul anul trecut, Meg Whitman, care a condus Hewlett-Packard, Ginni Rometty de la IBM și Marissa Mayer de la Yahoo.

Prietenă apropiată a fondatorilor Google, Larry Page și Sergey Brin, ea a fost unul dintre primii angajați ai companiei și a urcat la nivel executiv în ultimele două decenii.

VIDEO Dr. Max - Sloganul “Prețuri Dr. Max de mici”, interzis în România CITEȘTE ȘI VIDEO Dr. Max - Sloganul “Prețuri Dr. Max de mici”, interzis în România

După ce Google a achiziționat YouTube, în 2006, Wojcicki a contribuit la transformarea platformei video într-una dintre cele mai mari companii de social media din lume.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
video
înjurături