Facebook va lansa în mai un flux propriu de știri în Germania

Facebook va lansa în mai un flux propriu de știri în Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 mar 2021

Rețeaua americană de socializare Facebook a anunțat lansarea în Germania, începând din mai, a platformei sale de știri Facebook News, care va difuza articole de la circa o sută de instituții media germane care au acceptat remunerarea din partea gigantului tech, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Facebook News, un spațiu dedicat conținutului jurnalistic, va porni în mai 2021 în Germania", a anunțat grupul lui Mark Zuckerberg într-un comunicat.

Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online? CITEȘTE ȘI Ce faci atunci când fiecare client vrea altceva de la magazinul tău online?

Serviciul, lansat la sfârșitul lui 2019 în SUA, apoi, de la sfârșitul lui ianuarie, și în Marea Britanie, este un flux de știri format numai din articole de la editori de presă, remunerați de Facebook, scrie Agerpres.

Prin acest proiect, grupul își arată dorința de a promova jurnalismul și de a scăpa de reputația că ar contribui la dezinformare.

Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online CITEȘTE ȘI Cum ajută un copil de 4 ani dezvoltarea unui business online

Facebook s-a asociat "cu peste o sută de branduri media" din Germania, printre care prestigioasele publicații Der Spiegel și Frankfurter Allgemeine Zeitung sau cotidianul economic Handelsblatt.

Lipsește totuși un actor important: grupul Axel Springer, editorul celui mai citit tabloid din Germania, Bild, care a refuzat să participe la proiect.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
stiri
germania